16:36:15 20.11.2018
 
Stiri

Judecătorul Melniciuc i-a făcut pe liberal-democrați să propună modificări la Legea cu privire la CSM

Social 24.06.2013 10:54 Vizualizări1878 Autor: Ziarul National
Judecătorul Melniciuc i-a făcut pe liberal-democrați să propună modificări la Legea cu privire la CSM
Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au elaborat un  proiect de lege care prevede modificarea și completarea Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit autorilor proiectului de lege, înaintarea repetată a unei candidaturi la funcția de judecător, președinte sau vicepreședinte a instanței judecătorești, în cazul în care președintele Republicii Moldova nu a acceptat propunerea respectivă prima dată, să fie făcută cu votul unanim al membrilor CSM.

„Modificările propuse au scopul de a asigura un grad sporit de obiectivitate al CSM în procesul numirii și promovării în funcție a magistraților. De asemenea, majorarea numărului de voturi pentru înaintarea repetată a aceluiași candidat va spori convingerea că numirea judecătorului se bazează pe criterii obiective și meritocrație”, cred liberal-democrații.





În același timp, autorii proiectului recomandă stabilirea obligației CSM de a motiva refuzurile sale în cazul examinării propunerilor procurorului general de pornire a urmăririi penale împotriva judecătorilor.

De menționat că președintele Nicolae Timofti a respins candidatura lui Oleg Melniciuc pentru funcția de președinte al Judecătoriei Râșcani, dar CSM a înaintat repetat candidatura acestuia. În cele din urmă, președintele Timofti s-a conformat și a semnat decretul de numire în funcția a judecătorului, care printre altele a judecat tinerii protestatari în aprilie 2009 chiar în comisariatele de poliție.

Melniciuc este finul de cununie al președintelui Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi, care de asemenea este și membru al CSM.
Merită și prietenii tăi să știe ASTA!



Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md