03:50:46 13.06.2024
Stiri

VIDEO // RĂSTURNARE de situație în cazul JAFULUI de la MAIB. Păgubiții afirmă că „a fost un FURT organizat din interior”, iar banca ascunde probele de MAI: „Casetele de păstrare, mai subțiri ca și cutiile poștale”

Economie 29.07.2019 12:57 Vizualizări5193 Autor: Ziarul National
VIDEO // RĂSTURNARE de situație în cazul JAFULUI de la MAIB. Păgubiții afirmă că „a fost un FURT organizat din interior”, iar banca ascunde probele de MAI: „Casetele de păstrare, mai subțiri ca și cutiile poștale” captură privesc.eu


Peste 20 de victime ale jafului de proporții de la „Moldova- Agroindbank” protestează în fața filialei Buiucani a instituției financiare, după ce economiile lor de o viață au fost furate pe 6 iulie curent. Aceștia cred că jaful ar fi fost organizat din interior, deoarece a fost tăiat curentul electric, deconectat sistemul de alarmă și camerele de luat vederi. Mai mult, un păgubit a precizat că gratiile ar fi fost tăiate deja după ce a fost comis jaful, pentru a da mai multă credibilitate că a fost un jaf din afară.

„A fost un furt organizat din interior. Cei de la MAIB ascund probele de Ministerul Afacerilor Interne. De ce dovezi mai aveți nevoie, dacă a fost tăiat curentul, a fost deconectat sistemul de alarmă și camerele de luat vederi. Asta se putea face doar din interior. Noi vedem că unde erau banii noștri nu era niciun paznic, iar unde sunt banii acționarilor sunt camere și mulți paznici. Au fost deschise 84 de casete unde erau bani. Au mai deschis două casete unde nu erau bani, așa, de formă. Se știa că anume în aceste casete sunt bani. Ulterior au tăiat gratiile, ca să pară că a fost un jaf”, a spus astăzi un păgubit, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a mai adăugat că victimele au primit doar câte 500 000 de lei, însă sunt persoane, clienți ai MAIB de ani buni, care aveau milioane de lei în casete. „Au dat bani la cei care au avut mai puține economii, dar cei cu bani mulți nu se știe când o să primească banii. Au fost furate zeci de milioane de lei. Mai mult, peretele unde erau casetele era foarte subțire. Ca să vă dați seama, casetele de păstrare a banilor sunt mai subțiri ca și cutiile poștale obișnuite. Dar nouă ni se dădeau asigurări că banii noștri sunt în siguranță. Oamenii sunt distruși. Unii clienți ai băncii vindeau un teren sau un bun și imediat puneau banii la bancă. Au pierdut tot. Noi nu mai avem încrederea că lucrurile se vor clarifica. Vedem că administrația MAIB dă materiale în presă că lucrurile la bancă merg bine, încearcă să spele imaginea”, s-a plâns bărbatul.

În acest sens, păgubiții cer MAI să pornească urmărirea penală în privința MAIB. „Cerem să ni se restituie toți banii noștri și despăgubiri în aceeași valoare. Banca va face tot posibilul să ascundă adevărul. Începem protestele, care vor crește în intensitate. Inițial protestăm la MAIB, după care vom merge la Banca Națională a Moldovei și la Parlament. Poate vom merge și la MAI, dar avem încredere că instituția își va face datoria”.

Administrația MAIB nu a venit, deocamdată, cu o reacție la declarațiile făcute astăzi de victimele jafului din noapte de 5 spre 6 iulie curent.

Bani, bunuri și acte furate din 84 de casete individuale situate în filiala Chișinău-Buiucani a BC „Moldova Agroindbank” SA, amplasată pe str. Ion Creangă nr. 78. Furtul a avut loc în noaptea de 5 spre 6 iulie curent, iar Poliția a fost alertată telefonic abia pe 6 iulie, ora 9:15, la câteva ore de la producerea infracțiunii. Oamenii legii au stabilit că infractorii au pătruns în bancă prin tăierea gratiilor de la geam, precum și prin deteriorarea lacătului de la camera special amenajată.


Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md