06:01:57 16.07.2024
Stiri

Iurie Leancă cere ieftinirea pașapoartelor biometrice pentru anumite categorii de cetățeni

Politică 26.02.2014 17:18 Vizualizări1854 Autor: Galina Munteanu
Iurie Leancă cere ieftinirea pașapoartelor biometrice pentru anumite categorii de cetățeni


Premierul Iurie Leancă i-a cerut, în debutul ședinței de azi a Guvernului, Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) să examineze posibilitatea de a reduce, pentru o anumită perioadă, prețul pentru perfectarea unui pașaport biometric pentru unele categorii de persoane, în special copii și, eventual, pentru pensionari.

„Ținând cont de faptul că, iată, momentul se apropie când vom putea călători fără de vize în UE, cred că presiunea pe colegii de la „Registru" va crește, știu că tendința este deja în creștere și vă solicit să examinați și posibilitatea, pentru o anumită perioadă, de exemplu până la finele acestui an, a reducerii costurilor, în mod special, pentru copii și, eventual, pentru pensionari, cei care aparțin unor categorii de persoane mai vulnerabile din punct de vedere social”, a spus Iurie Leancă.

Totodată, acesta a cerut MTIC să analizeze și posibilitatea de a uniformiza prețurile pentru paşapoartele eliberate copiilor. „Din ceea ce am văzut în analizele de la colegi, există două taxe: una pentru copiii de până la șapte ani și una de la șapte până la 12 ani. Și cred că putem face această uniformizare, dar nu în sensul creșterii, ci în sensul descreșterii prețurilor și vorbim de solicitări pe termen obișnuit, nu cele de urgență”, a mai spus Leancă.

Prețul unui pașaport biometric este 700 de lei, dacă este eliberat timp de 30 de zile. Pentru copiii cu vârsta de până la șapte ani, prețul documentului perfectat în termen de 30 de zile este de 430 de lei, iar pentru cei cu vârsta între șapte și 12 ani, pașaportul biometric costă 600 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md