05:59:50 28.03.2023
Stiri

Costiuc vorbește despre „DICTATURA” din partidul lui Leancă: „Grupul cela a MONOPOLIZAT totul”

Politică 03.06.2015 11:36 Vizualizări2225 Autor: Ziarul National
Costiuc vorbește despre „DICTATURA” din partidul lui Leancă: „Grupul cela a MONOPOLIZAT totul” rtr.md


Președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, susține că Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, din care a făcut parte o scurtă perioadă de timp, se confruntă cu mari probleme ce țin de democrația internă. Mai mult, Costiuc afirmă că „echipa lui Leancă” nu ține cont de părerea celorlalte partide din bloc și a monopolizat procesul de luare a deciziilor.

„Când am fost invitați să creăm acest bloc, am avut câteva discuții principiale și directe cu dl Leancă. Rugămintea mea a fost ca grupul nostru de câțiva zeci de tineri să candideze la funcțiile de primari sau consilieri. Și am dorit să ni se încredințeze un sector din municipiul Chișinău, unde să ne putem demonstra eficiența. Atunci când nu s-au ținut de cuvânt și nu ni s-a permis să candidăm în mai multe localități din țară, întrebarea mea firească era: ce căutăm noi aici? Băieți veniți din Guvern și alte instituții au creat un sistem în jurul dlui Leancă, prin care nu poți ajunge să vorbești cu el”, a declarat Costiuc într-un interviu pentru site-ul politik.md.

Tânărul politician a mai adăugat că liderul Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă, este pe poziție de mobilier, iar Mihai Godea nu este agreat. „Ion Hadârcă e tratat ca un mobilier. Mai este și dl Godea, pe care cineva poate să nu-l respecte, să nu-l agreeze, dar omul ăsta are anumite competențe. Dar grupul cela a monopolizat totul. Este vorba de: Ruslan Codreanu – șeful departamentului politic, iar tatăl acestuia e șeful organizației municipale; Eugen Sturza – șef în echipa dlui Leancă, iar tatăl lui e șef la Nisporeni; Victor Lutenco – șef al departamentului de comunicare și tatăl lui e șeful structurii teritoriale din Ștefan Vodă. Și nu mă bag în alte detalii foarte murdare pentru un partid nou, care se vrea cinstit”, a dezvăluit Vasile Costiuc.

Și atunci când a fost desemnat Oazu Nantoi în calitate de candidat pentru fotoliul de primar general nu s-a ținut cont de părerea partidelor din blocul electoral. „Dl Leancă l-a propus, făcând referință la un sondaj intern. Nu prea am fost întrebați, dar eu mi-am spus părerea mea, a spus-o și dl Godea, care nu era în susținerea acestui candidat. Nouă nu ni s-a solicitat nicio părere și exact la fel s-a întâmplat și în cazul listei la funcția de consilieri. Deși ni s-a cerut câte o listă de 7-8 nume pentru candidați, ei s-au întrunit într-o ședință aparte și cei din grupul PPEM au decis. Eu înțeleg multe, dar nu trebuia să ne mintă”, a mai adăugat Costiuc.

Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” nu a venit deocamdată cu o reacție oficială vizavi de declarațiile făcute de Vasile Costiuc.

De menționat că Partidul „Democrația Acasă” a părăsit Blocul electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova” la 6 mai curent, la doar două săptămâni după ce semnase o declarație privind formarea acestuia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md