05:45:14 14.07.2024
Stiri

Ce i-a spus Leancă lui Octavian Țâcu atunci când l-a ÎNTREBAT de ce nu-l CRITICĂ pe Plahotniuc

Politică 02.11.2015 17:00 Vizualizări10104 Autor: Ziarul National
Ce i-a spus Leancă lui Octavian Țâcu atunci când l-a ÎNTREBAT de ce nu-l CRITICĂ pe Plahotniuc


Fostul membru al Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Octavian Țâcu, susține că a aderat la această formațiune pentru că Iurie Leancă era o persoană credibilă, dar lucrurile s-au schimbat atunci când și-a dat seama ce se întâmplă în interior. Țâcu chiar l-a întrebat pe Leancă de ce mereu sunt criticați Vladimir Voronin și Vlad Filat, dar niciodată oligarhul Vlad Plahotniuc.

„Inițial, Iurie Leancă era o persoană credibilă și n-am avut pretenții la el, chiar dacă aveam motive. Și mă refer la dosarele Veaceslav Manolachi sau Octavian Bodișteanu. Chiar Leancă l-a întărit în funcția de rector pe Manolachi. Totuși, era Oazu Nantoi, Eugen Carpov, oameni buni. Felul în care a fost pornit acest partid mi s-a părut interesant”, a declarat Țâcu astăzi, în cadrul emisiunii „Alb&Negru”, de la Unimedia.

Fostul membru al PPME, care a pus bazele echipei la Ungheni, raionul său de baștină, a menționat că primele neclarități au apărut atunci când a văzut că Leancă îi tot critică pe Vladimir Voronin și Vlad Filat. „L-am întrebat pe Iurie Leancă ce e cu lipsa tonului critic față de oligarhul Vlad Plahotniuc. Voronin și Filat erau criticați, iar Plahotniuc - nu. L-am întrebat asta. Dânsul mi-a zis că îi înlăturăm pe primii doi, iar Plahotniuc va fi modernizat”, a dezvăluit Țâcu.

De asemenea, Țâcu l-a îndemnat pe Leancă să facă o interpelare în Parlament vizavi de vizita președintelui Kîrgîzstanului în R. Moldova. „I-am solicitat lui Leancă să facă o interpelare de ce un trimis al Moscovei se întâlnește cu Plahotniuc la Chișinău. Nu a mai uzat de dreptul acesta de deputat. Semne de întrebare au apărut atunci când în partid a apărut fostul liberal-democrat, Mihai Godea. Pentru mine e clar că Godea e o emanație a lui Plahotniuc. Totodată, atunci când eu eram peste hotare, ei schimbau lista la Ungheni. Băieții pe care i-am adunat acolo îmi spuneau că așa le-a spus șeful nr. 1. Acești băieți au adunat în campania electorală pentru alegerile locale 50 de mii de lei, dar măcar nu au fost invitați la Congresul partidului”, a adăugat acesta.

Lui Octavian Țâcu nu i-a plăcut și faptul că Leancă l-a susținut în alegerile prezidențiale din România pe Victor Ponta, în detrimentul lui Klaus Iohannis: „L-a susținut pe Ponta, chiar dacă făcea parte din PLDM, pentru că așa i-a cerut Plahotniuc. Ultimul e în relații apropiate cu Plahotniuc. E o încălcare absolut evidentă, dacă ținem cont că PLDM face parte din familia Partidului Popular European”.

Fostul boxer a conchis că Partidul Democrat și Vlad Plahotniuc, o formațiune care are o susținere de 15%, a ajuns să controleze tot ce se întâmplă în R. Moldova.

Iurie Leancă nu a comentat, deocamdată, acuzațiile lui Țâcu, dar atunci când acesta a părăsit PPEM, în august curent, fostul premier a spus că acesta „nu s-a prea implicat în campania electorală”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md