10:25:14 27.01.2020
 
Stiri

Ion Sturza susține că schemele criminale de corupție de pe timpul guvernării democrate nu au fost stopate și întreabă „cine strânge astăzi banii”

Politică 22.08.2019 13:12 Vizualizări2506 Autor: Ziarul National
Ion Sturza susține că schemele criminale de corupție de pe timpul guvernării democrate nu au fost stopate și întreabă „cine strânge astăzi banii”


Fostul premier Ion Sturza afirmă că, odată cu trecerea timpului, s-ar spulbera și speranța că „deoligarhizarea se va produce”.

Într-o postare pe Facebook, acesta susține că „e fantastic” faptul că Vlad Plahotniuc a plecat „coada între vine”, dar atrage atenția că schemele de corupție au rămas.

„Baza economică a vechiului regim rămâne intactă. Poate că ceva mai trece și la noii veniți la masa bogaților. Poate... Plahotniuc & Co. nu aveau afaceri în adevăratul sens al cuvântului. Ei nu produceau nimic, nu ofereau servicii, nu făceau investiții, nu aveau grijă de angajați. Doar de robișorii și lăturași docili.
La baza economică a oligarhiei moldovenești stau crima economică, șantajul, dosarele fabricate, arestările, intimidarea familiilor, strângerea de biruri de la toți și de la toate! Privatizarea ștampilei și a semnăturii Statului Moldovenesc. Apogeul - furtul masiv de miliarde(!) din sistemul bancar”, afirmă Sturza.

Fostul premier susține că schemele nu au fost stopate și întreabă ce se mai întâmplă cu monopolul la importul de pește, carne, mărfuri de larg consum din China, livrarea de fructe și legume la export în CSI, „Metalferos”, „Moldtelecom”, „Posta Moldovei”, „Franzeluța”, RED Nord, Calea Ferata, „Moldovagaz”, Vama, depozitele vamale, „Moldelectrica”, „Moldatsa” etc.

„Fumigenele cu CC și altele sunt OK, dar cine strânge banii astăzi? De ce nu au venit manageri noi, profesioniști și onești? Ce se mai întâmplă cu „Air Moldova”? „Managera" Ilona Șor se pare că a fugit din țară... Câte luni mai rezistă până va intra în colaps? Așa, o mică catastrofă pentru economia țării... Apropos, cu schemele de milioane ale domnului Dodon ce facem? Ne lăsăm de satana? Să-mi fie iertată insistența, dar am girat și eu (modest) acest nou regim și cam începe să-mi fie jenă”, încheie Stuza.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Falimentul politicii...

24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md