04:54:48 09.12.2023
Stiri

Investitorii din România, interesați să ajute R. Moldova: Guverul de la Chișinău anunță „susținere totală” pentru intensificarea relațiilor moldo-române

Economie 23.07.2019 14:12 Vizualizări1019 Autor: Ziarul National
Investitorii din România, interesați să ajute R. Moldova: Guverul de la Chișinău anunță „susținere totală” pentru intensificarea relațiilor moldo-române


Reprezentanți ai Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova au avut o întrevedere cu prim-ministru Maia Sandu, investitorii români arătându-și interesul de a investi în stânga Prutului.

În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte ce ţin de nevoia mediului de afaceri legate de predictibilitate, continuarea reformelor, eradicarea corupţiei, precum şi iniţierea de acţiuni comune care să prezinte Republica Moldova ca destinaţie pentru investitorii din România.

Prim-ministrul Republicii Moldova a subliniat susţinerea totală a Guvernului în vederea intensificarii relaţiilor moldo-române, arată un comunicat de presă al Asociației.

Menționăm că în Republica Moldova funcționează 1 765 de întreprinderi cu capital românesc. Investițiile în capitalul social au însumat 1 967 de miliarde de lei, România clasându-se pe locul 2 printre principalii investitori ai Republicii Moldova după valoarea capitalului investit şi pe locul 1 după numărul de întreprinderi în care aceasta a efectuat investiții.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
08.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maria Zaharova...

06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md