05:54:57 25.09.2021
Stiri

Inspectorii de integritate au depistat AVERE nejustificată în sumă de 13 milioane de lei la șapte deputați, judecători, procurori și funcționari

Actualitate 04.08.2021 17:38 Vizualizări1738 Autor: Ziarul National
Inspectorii de integritate au depistat AVERE nejustificată în sumă de 13 milioane de lei la șapte deputați, judecători, procurori și funcționari


Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a depistat, în prima jumătate a anului 2021, avere nejustificată, estimată la suma de 13 milioane de lei, care aparține unui judecător, unui procuror, doi foști deputați, dar și la trei funcționari publici, inclusiv doi cu statut special.

În Raportul de activitate pentru prima jumătate a anului 2021, ANI arată că juriștii instituției au trimis în instanța de judecată toate cele șapte dosare privind diferența nejustificată între averea dobândită și veniturile realizate, solicitând ca acestea să fie confiscate în folosul statului.

În total, ANI a inițiat, în primele șase luni ale anului 2021, peste 200 de controale, inclusiv pe numele președintelui Maia Sandu, a nouă deputați, doi judecători, trei procurori, un fost ministru, patru secretari de stat, un ambasador, opt președinți și vicepreședinți de raioane, 52 de primari, viceprimari și vicepretori.

În 112 cazuri, inspectorii de integritate au constatat încălcări admise de cinci deputați, un procuror, un judecător, un secretar de stat, trei președinți de raion, un fost demnitar și 24 de primari.

Totodată, în cauzele contravenționale deschise, inspectorii de integritate au aplicat sancțiuni în suma totală de circa 130 de mii de lei, fiind sancționați doi procurori, un membru al Consiliului Superior al Procurorilor, un președinte de raion, un vicepreședinte de raion, zece primari etc.

Pe rol în instanța de judecată se află peste 260 de dosare privind contestarea actelor de constatare emise de ANI, juriștii ANI au reusit să câștige în 48 de dosare, iar în 19 cazuri au pierdut.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md