20:37:27 19.11.2018
 
Stiri

Inspectorii ANSA au dat iama în livezile cu mere din R. Moldova: Ce caută?

Economie 21.08.2018 11:39 Vizualizări1225 Autor: Ziarul National
Inspectorii ANSA au dat iama în livezile cu mere din R. Moldova: Ce caută?

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vor merge în livezile de mere din R. Moldova pentru a preleva probe privind reziduurile de pesticide în aceste produse autohtone.

Zilele trecute, inspectorii au prelevat probe de mere proaspete din livada cu suprafaţa de 50 de hectare, situată in apropiere de orașul Edineţ. Proba a fost expediată în laboratorul de Verificare şi Certificare a Producţiei Vegetale şi a Solului pentru efectuarea investigaţiilor de laborator cu scopul determinării conţinutului reziduurilor de pesticide.

Până ieri, 20 august, ANSA a strâns 109 probe de legume pentru determinarea conținutului de nitrați și 154 probe de fructe și legume pentru determinarea conținutului de reziduuri de pesticide.

Responsabilii au depistat 23 de probe neconforme atât de la producători autohtoni, cât și la care care importă, 20 dintre care nu au corespuns limitelor maxime admisibile a conținutului de nitrați și trei probe aveau depășiri ale limitelor maxime admisibile de reziduuri de pesticide. În toate cazurile au fost aplicate măsuri de neadmitere a plasării pe piață a produselor enumerate, inclusiv prin nimicirea acestora.

În total, pentru anul 2018 este planificată prelevarea a 300 de probe de fructe și legume pentru determinarea conținutului de reziduuri de pesticide și 250 probe de legumeîn scopul determinării conținutului de nitrați.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md