07:40:55 16.06.2019
 
Stiri

INSPECȚIE // Punct de trecere a frontierei R. Moldova de NERECUNOSCUT: Va fi dat în exploatare în câteva luni, lucrările de construcție ridicându-se la peste 5,5 milioane de euro

Economie 20.04.2018 13:38 Vizualizări1679 Autor: Ziarul National
INSPECȚIE // Punct de trecere a frontierei R. Moldova de NERECUNOSCUT: Va fi dat în exploatare în câteva luni, lucrările de construcție ridicându-se la peste 5,5 milioane de euro deschide.md

Punctul de trecere a frontierei de stat Palanca, operat în comun cu ucrainenii pe teritoriul Republicii Moldova, va fi dat în exploatare până la finele lui 2018.

Acum, acest punct de află în proces de reconstrucție și va avea clădiri moderne, câte două benzi pentru autoturisme și TIR-uri, una pentru autobuze, parcări, zone pentru controlul cu scanere etc.

Punctul de trecere a frontierei de stat Palanca a fost extins pe o suprafață de 2,5 hectare și va avea drumul de acces reparat, inclusiv cel care va face conexiunea cu traseul Odesa-Reni.

Prim-ministrul Pavel Filip, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, Coordonatoarea Rezidentă ONU și Reprezentanta Permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, precum și reprezentanți ai Serviciului Vamal, Poliţiei de Frontieră, Serviciului Fiscal şi de Grăniceri ai Ucrainei au mers astăzi în inspecție la acest punct de trecere a frontierei pentru a vedea cum decurg lucrările de reconstrucții.

Peter Michalko a declarat că noul punct de frontieră va micșora timpul de așteptare la frontieră cu circa 20 de minute și se va dubla numărul de traversări pe an - de la 600 de mii câte sunt în prezent până la 1,2 milioane.

Pavel Filip și-a exprimat speranța că acest punct de trecere a frontierei, care este „un simbol al Uniunii Europene” va fi dat în exploatare în termenele stabilite, adică în luna decembrie curent, și va oferi servicii calitative, așa cum întâlnim în UE.

Menționăm că bugetul pentru construcția punctului de trecere se ridică la 5,56 de milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sunt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,06 milioane de euro – de Guvernul Republicii Moldova. Proiectul este implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).Prietenii tăi merită să știe ASTA!Sorin 20.04.2018 15:31

Și uitați-vă că iar se fac renovări cu ajurorul UE, oare Dodon și cei care îl votează văd aceste lucruri, cînd oare toți o să înțeleagă că Moldova are doar o singură șansă de dezvoltare, parcursul UE

Ilie 20.04.2018 15:33

Serghiu, da știi de ce UE dă acești bani ? pentru că guvernarea PDM are rezultate și face treabă bună.

purice 20.04.2018 16:26

eficienta acestei modernizari va putea fi apreciata doar cind vom trece prin acest punct vamal

Andrei 20.04.2018 17:31

Un alt proiect de modernizare a vămii, cu suportul UE, se apropie de faza finală, deci nu mai este nici o îndoială că Vitalie Vrabie își îndeplinește cu brio responsbilitățile asumate.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

13.06.2019 11:53 Nicolae Negru Nicolae Negru, despre declarația lui ...

10.06.2019 11:38 Ziarul National Victor Chirilă: „Regimul a fost înfrâ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md