13:09:27 04.06.2023
Stiri

Inculpatul Dodon se vrea primar general și este gata să se „jertfească” pentru popor și la PREZIDENȚIALE. Socialistul vorbește despre o conspirație PAS-Partidul „Șor” la alegerile din Găgăuzia, deși candidatul său a recunoscut primul rezultatele

Actualitate 24.05.2023 10:30 Vizualizări1656 Autor: Ziarul National
Inculpatul Dodon se vrea primar general și este gata să se „jertfească” pentru popor și la PREZIDENȚIALE. Socialistul vorbește despre o conspirație PAS-Partidul „Șor” la alegerile din Găgăuzia, deși candidatul său a recunoscut primul rezultatele


Socialistul Igor Dodon nu exclude că se va înscrie în cursa pentru funcția de primar general al capitalei, pentru a-l da jos pe „proeuropeanul” Ion Ceban și admite că va participa și la prezidențialele din 2024.

Potrivit lui Dodon, dacă nu va exista un lider politic puternic pe stânga, atunci nu va avea altă soluție decât să concureze împotriva Maiei Sandu.

„Dacă nu va exista un lider pe stânga, demn să fie susținut de toate forțele, capabil să învingă, atunci cred că va fi necesar…”, a declarat Dodon, într-un interviu pentru Unimedia.


De asemenea, Dodon a comentat plecările celor patru deputați din Partidul Socialiștilor din R. Moldova către Partidul „Renaștere”, care a fost fondat de fostul său consilier Serghei Mișin: „Deciziile lor au fost luate în martie, înainte să revin eu în PSRM. Nu cred că au fost presați, cum făcea Plahotniuc cu dosare, dar sunt sigur că au fost „convinși” - cum anume, nu pot să spun, nu am fost acolo și de câte ori am încercat să discut cu Vasile Bolea, acesta nu a acceptat. Stranie este tăcerea guvernării. Or, le este convenabil să fie atacată principala formațiune de opoziție, care se plasează pe locul doi în preferințele cetățenilor”.

Totodată, Dodon a acreditat o conspirație între Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul „Șor” la alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, deși candidatul susținut de el, Grigori Uzun, a recunoscut primul victoria Evgheniei Guțul și nici măcar nu a contestat rezultatele alegerilor.

„Să nu uităm și despre validarea mandatului bașcanului, care e din partea lui Șor. La sigur există o înțelegere”, a adăugat inculpatul Dodon.

De menționat că Dodon a fost reținut pe 24 mai 2022 într-un dosar cu patru capete de acuzare - corupere pasivă, trădare de patrie, finanțare ilegală a partidului și îmbogățire ilicită. Ulterior, Dodon a stat câteva luni în arest la domiciliu, iar ulterior eliberat sub control judiciar. Dacă va fi găsit vinovat, fostul președinte poate sta la pușcărie circa 20 de ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md