08:23:55 19.04.2019
 
Stiri

Încă un post vamal de la frontiera cu Ucraina ar putea efectua control comun: Persoanele și mărfurile, supuse unui SINGUR filtru de control, pe teritoriul R. Moldova

Economie 18.08.2018 12:00 Vizualizări1564 Autor: Ziarul National
Încă un post vamal de la frontiera cu Ucraina ar putea efectua control comun: Persoanele și mărfurile, supuse unui SINGUR filtru de control, pe teritoriul R. Moldova

Persoanele și mărfurile care trec prin postul vamal Tudora ar putea fi supuse unui singur filtru de control, pe teritoriul R. Moldova, întrucât aici există infrastructura necesară pentru efectuarea controlului comun moldo-ucrainean la frontieră.

Propunerea a fost făcută de directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, afirmând că așa frontiera cu Ucraina, prin postul Starokazacie, va fi traversată mult mai repede.

În opinia șefului Vămii din Republica Moldova, care a mers zilele trecute la posturile de la Tudora și Starokazacie pentru a discuta cu omologii ucraineni posibilitățile de accelerare a circulației prin acest post, controlul comun moldo-ucrainean ar constitui una dintre cele mai viabile soluții pentru problema cozilor care se creează frecvent la frontiera comună, îndeosebi în perioada sărbătorilor sau vacanțelor.

Responsabilii au identificat și spațiile unde ar putea fi găzduiți atât angajații autorităților vamale și de frontieră, cât și brokerii vamali din Ucraina. În scurt timp, autoritățile ambelor state vor înainta spre aprobare Protocoalele necesare pentru demararea controlului comun.

Potrivit Acordului interguvernamental între Republica Moldova și Ucraina, semnat pe 6 octombrie 2017, controlul comun poate fi aplicat la toate punctele de trecere de la frontiera comună.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md