23:25:46 22.07.2018
 
Stiri

ÎMPUȘCĂTURI la Botanica: Doi angajați ai unei companii de pază au împușcat șoferul și pasagerul unui automobil

Social 10.02.2018 13:37 Vizualizări3229 Autor: Ziarul National
ÎMPUȘCĂTURI la Botanica: Doi angajați ai unei companii de pază au împușcat șoferul și pasagerul unui automobil

Un șofer din capitală a avut ghinionul să-l atingă din mers cu oglinda automobilului pe unul dintre cei doi gardieni care stăteau pe bd. Dacia 51, în seara zilei de ieri.

Ambii gardieni, angajați ai companiei particulare de pază „DVS Service”, erau în stare de ebrietate, în afara orelor de serviciu, deși purtau uniformă, și au început a flutura cu un pistol penumatic de model „KWC”.

Fără să stea mult pe gânduri, unul a și împușcat în șoferul de 24 de ani, nimerindu-l în umăr, dar și în pasagerul din aceeași mașină pe care l-a rănit la ochi. Ultimul a fost transportat de urgență la spital.

Polițiștii de la Botanica, ajunși la fața locului, au stabilit că gardinaul care a tras focuri de armă nu figurează ca posesor de armă şi nu deţine armă de serviciu. Pistolul din care s-a împușcat a fost ridicat de oamenii legii.

Cei doi gardieni au fost reținuți pentru 72 de ore, iar compania a anunțat că îi va concedia.

Acum, Direcţia Generală Securitate Publică va controla și activitatea „DVS Service”, pentru a vedea cum respectă legislația atunci când angajează gardienii.

Potrivit Poliției, gardienii trebuie să poarte uniformă numai în timpul serviciului și nu pot activa mai mult de trei luni într-o companie specializată, fără a absolvi cursuri de calificare în domeniu. Astfel, compania de pază riscă să rămână fără licență de activitate.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md