00:55:03 01.11.2020
 
Stiri

IMPORTANT // Cum pot VOTA la prezidențiale studenții și elevii înmatriculați la instituții de învățământ într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință

Actualitate 29.09.2020 15:59 Vizualizări648 Autor: Ziarul National
IMPORTANT // Cum pot VOTA la prezidențiale studenții și elevii înmatriculați la instituții de învățământ într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință


La alegerile pentru funcția de președinte al R. Moldova de pe 1 noiembrie curent vor putea vota studenții și elevii cu drept de vot înmatriculați la instituții de învățământ într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință, informează Comisia Electorală Cenetrală (CEC).

În acest sens, CEC a venit cu unele precizări privind modalitatea de participare a studenților și elevilor cu drept de vot la scrutinul prezidențial.

Aceștia se pot prezenta, în ziua votării, la secția de votare unde domiciliază sau își au reședința valabilă conform actului de identitate. În cazul în care studenții și elevii cu drept de vot au și domiciliu și reședință valabilă, aceștia vor vota la secția de votare în a cărei rază teritorială își au reședința.

De asemenea, elevii și studenții pot să-şi declare locul nou de ședere, cel târziu până la 1 octombrie inclusiv, la primăria/pretura de sector (în cazul municipiului Chișinău), pentru a putea fi înscrişi în lista electorală de la secţia de votare corespunzător locului şederii.

Declaraţia se depune personal de către solicitant la prezentarea buletinului de identitate cu fişa de însoţire în original şi în copie. După depunerea declaraţiei, persoanele vor fi înscrise în lista electorală de bază a secţiei de votare în care urmează să voteze.

În cazul în care nu reuşesc să-şi declare locul nou de şedere, alegătorii pot să se adreseze la biroul electoral al secţiei de votare în raza domiciliului sau reşedinţei valabile şi să-şi ia un certificat pentru drept de vot, care le permite să voteze în oricare altă secţie de votare. Această procedură va fi valabilă în perioada 12-31 octombrie curent. În baza certificatului pentru drept de vot, în ziua alegerilor, cetăţenii se înscriu în lista suplimentară, iar certificatul rămâne la biroul secţiei de votare şi se anexează la lista suplimentară, punctează CEC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


WilliamMus 29.09.2020 20:03

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.10.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea nu e o pară m...

26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md