04:02:34 24.04.2019
 
Stiri

Și Igor Dodon cere informații de la SIS cu privire la EXPULZAREA cetățenilor turci de la „Orizont” și spune că instituția nu e în subordinea Președinției

Politică 07.09.2018 12:05 Vizualizări1529 Autor: Ziarul National
Și Igor Dodon cere informații de la SIS cu privire la EXPULZAREA cetățenilor turci de la „Orizont” și spune că instituția nu e în subordinea Președinției facebook

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a solicitat, în regim de urgență, „informații concludente” de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) cu privire la expulzarea din R. Moldova a cetățenilor turci care au activat la liceul „Orizont”.

De asemenea, șeful statului, prin intermediul consilierului său Maxim Lebedinschi, susține că SIS nu se află în subordinea Președinției.

„Amintim reprezentanților mass-media și organizațiilor obștești că, în decembrie 2016, prin decizia Parlamentului R. Moldova, SIS a fost scos din subordinea președintelui și transferat în subordinea Parlamentului”, se arată într-o postare făcută de Lebedinschi pe Facebook.

Președinția mai spune că cei șase cetățeni turci de la rețeaua de licee „Orizont” nu ar fi solicitat azil politic în R. Moldova.

„Totodată, pentru a evita orice speculații apărute în presă, precum că cetățenii respectivi au cerut azil politic în R. Moldova, ținem să comunicăm că, până în prezent, la adresa instituției prezidențiale nu a parvenit nicio cerere de acest gen”, a mai adăugat consilierul prezidențial.

Amintim că șase manageri și profesori de la Liceul Teoretic „Orizont” au fost reținuți în urma unei operațiuni desfășurate de organele de drept din R. Moldova. Ulterior, SIS a anunțat că „șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indici că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări, au fost declaraţi indezirabili de către organele competente şi expulzaţi de pe teritoriul R. Moldova”.

Deocamdată, nu se cunoaște locul aflării persoanelor la care a făcut referire SIS. Nici avocații de la „Orizont” nu cunosc dacă aceștia au fost expulzați deja sau se mai află pe teritoriul R. Moldova.

Menționăm că, anterior, și spicherul Andrian Candu, și premierul Pavel Filip au solicitat aceleași informații de la SIS în cazul cetățenilor turci reținuți.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md