05:22:57 08.07.2020
 
Stiri

Igor Dodon anunță o „reformă constituțională”: „Părțile au convenit să continue dialogul pentru a identifica o formulă mult mai potrivită pentru soluționarea problemei”

Actualitate 01.06.2020 10:55 Vizualizări1068 Autor: Ziarul National
Igor Dodon anunță o „reformă constituțională”: „Părțile au convenit să continue dialogul pentru a identifica o formulă mult mai potrivită pentru soluționarea problemei”


Președintele Igor Dodon intenționează să lanseze o „reformă constituțională” și a chemat la Președinție, la finele săptămânii trecute, membrii așa-zisului grup de inițiativă pentru reforma constituțională din care fac parte Victor Stepaniuc, Dumitru Pulbere, Gheorghe Avornic, Nicolae Andronic etc.

Un comunicat de presă al Președinției arată că „reforma constituțională” poate avansa pe „două direcții”.

„Fie este vorba de modificarea actelor legislative cu privire la jurisdicția constituțională, care au fost interpretate în mod contradictoriu în favoarea intereselor politice, fie prin operarea unor modificări în Legea Supremă a țării. Cea de-a doua cale presupune o abordare sistemică, de aceea prevede o perioadă mai lungă de implementare și este mai de încredere. Totodată, necesită un volum de lucru mult mai mare și mai dificil și poate fi realizat prin voința Parlamentului, cu susținerea majorității constituționale sau printr-un referendum constituțional”, cităm din comunicat.Președinția condusă de Dodon precizează că „în procesul de reformare ar trebui să fie implicați doar juriști profesioniști, în primul rând constituționaliști, nu politicieni care urmăresc anumite interese”.

„Părțile au convenit să continue dialogul pentru a identifica o formulă mult mai potrivită pentru soluționarea problemei”, se mai arată în comunicat.Menționăm că președintele Igor Dodon și Partidul Socialiștilor aflat la guvernare au lansat atacuri dure la adresa Curții Constituționale, după ce fostul deputat PSRM Vladimir Țurcan a fost demis de la președinția acestei instituții. Lui Țurcan i s-a acordat vor de neîncredere după ce Igor Dodon a povestit public despre faptul că i-a telefonat președintelui CC și au vorbit despre cum au votat magistrații în privința suspendării deciziei prin care Guvernul și-a asumat răspunderea și care includea prevederi ce nu aveau nicio legătură cu pandemia de COVID-19, așa cum se anunța. Țurcan a confirmat discuția avută cu șeful statului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md