06:05:11 16.07.2024
Stiri

Guvernul României finanțează, prin intermediul DRRM, lucrările de reparație a Centrului de cultură și artă, dar și a Muzeului din Hansca, Ialoveni

Actualitate 10.07.2024 15:40 Vizualizări707 Autor: Ziarul National
Guvernul României finanțează, prin intermediul DRRM, lucrările de reparație a Centrului de cultură și artă, dar și a Muzeului din Hansca, Ialoveni Elena Moșneguțu


Departamentul pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României finanțează lucrările de reparație a spațiului în care urmează să funcționeze Centrul de Cultură și Artă, dar și Muzeul din satul Hansca, raionul Ialoveni.

Guvernul României acoperă costul aceste lucrări în proporție de 98%, după ce Primăria Hansca a depus un proiect în acest sens la DRRM.Costul lucrărilor depășește suma de 350 000 de lei.

„Pentru a asigura vizibilitatea proiectului Prin cultură și tradiție construim Punțile Prieteniei, vă informez că, în urma procedurii de achiziții publice, oferta agentului economic „Termprovit” SRL a fost desemnată câștigătoare și, în baza contractului semnat, urmează să execute lucrări de reparație capitală a unor spații care la finisare vor avea statut de Centru Cultural local unde va fi înființat și un muzeu. Vă las mai jos imagini care atestă starea obiectului la data începerii lucrărilor și vă amintesc că acest proiect este finanțat de Guvernul României prin intermediul DRRM. Mulțumim României pentru susținerea acordată și spor la muncă nouă tuturor!”, a scris pe Facebook primarul satului Hansca, Elena Moșneguțu.


Potrivit ialovenionline.md, pe lângă lucrările de reparație, Primăria Hansca a obținut finanțare în valoare de 60 de mii de lei pentru procurarea costumelor naționale și alte 40 de mii de lei pentru procurarea unei table interactive.

În total, cinci localități din raionul Ialoveni implementează proiecte în acest an cu sprijinul financiar al DRRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md