03:23:48 21.07.2018
 
Stiri

Guvernul mai face un PAS pentru construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău: A aprobat procedura specială de expropriere

Economie 12.03.2018 13:37 Vizualizări1032 Autor: Ziarul National
Guvernul mai face un PAS pentru construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău: A aprobat procedura specială de expropriere

Lucrările de construcție a conductei de transport gaze pe direcția Ungheni – Chișinău vor preceda sau se vor desfășura în paralel cu procedura de expropriere a proprietarilor terenurilor pe care va trece conducta.

Potrivit unui proiect de lege aprobat astăzi de Guvern, care prevede o procedură specială de expropriere, proprietarii vor primi banii timp de 90 de zile de la data emiterii deciziei de stabilire a sumei despăgubirilor, iar ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a subliniat că va fi vorba de despăgubiri echitabile.

Astfel, potrivit documentului aprobat astăzi de Guvern, exproprierii vor fi supuse bunurile imobile (terenurile) proprietate privată şi cele aflate în proprietatea unităţilor administrativ-teritoriale, situate în extravilanul și/sau intravilanul următoarelor localităţi: orașul Chișinău, comunele Tohatin, Stăuceni, Grătiești și satul Ghidighici (municipiul Chișinău); satele Sireți, Roșcani, Negrești, Căpriana, Vorniceni, comunele Rădeni, Ghelăuza, Pănășești și orașul Bucovăț (raionul Strășeni); comuna Tuzara, satele Pitușca, Nișcani, Temeleuți, Peticeni, Vălcineț, Sadova și orașul Călărași (raionul Călărași); satul Milești (raionul Nisporeni); comunele Alexeevca, Pîrlița, Todirești, Zagarancea și satul Rădenii Vechi (raionul Ungheni).

„Despăgubirile pentru bunurile imobile expropriate se vor efectua de către organul central de specialitate al administrației publice în domeniul energeticii prin intermediul instituției publice „Unitatea consolidată pentru implementarea şi monitorizarea proiectelor în domeniul energeticii” din contul mijloacelor alocate de la bugetul de stat, inclusiv din mijloacele beneficiarului final al Proiectului „Construcția conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău – Întreprinderea de Stat „Vestmoldtransgaz” sau succesorul său de drepturi și obligații”, se arată în document.

„Ne dorim ca acest lucru (extinderea gazoductului până la Chișinău - n.r.) să fe pus cât mai repede în aplicare”, a declarat premierul Pavel Filip.

Proiectul urmează să fie dezbătut și în Parlament.

Menționăm că, anterior, autoritățile de la București și Chișinău au anunțat că gazoductul Ungheni-Chișinău va fi gata fie la sfârșitul acestui an, fie la începutul anului viitor, iar scopul acestui proiect este de a asigura independența energetică a R. Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Top stiri

pumnal 12.03.2018 14:16

Si bine fac trebuie sa avem mai multe surse de energie.

Ilie 12.03.2018 14:51

Încă un pas important în asigurarea securității energetice a țării ! respect acestui guvern

Andrei 12.03.2018 15:57

Prin rapiditatea cu care este abordat acest subiect, se vede că se dorește cu adevărat construirea cît mai urgentă a gazuductului Ungheni – Chișinău.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.07.2018 09:29 Nicolae Negru Oligarhia pre limba ei piere, iar Dod...

16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md