00:45:17 15.06.2024
Stiri

Guvernul INFIRMĂ declarațiile Marinei Tauber, potrivit cărora Chișinăul ar pregăti provocări în Transnistria, cu suportul României: „Încearcă să se acopere în fața finanțatorilor pentru eșecul total al protestelor plătite”

Actualitate 24.03.2023 13:27 Vizualizări2444 Autor: Ziarul National
Guvernul INFIRMĂ declarațiile Marinei Tauber, potrivit cărora Chișinăul ar pregăti provocări în Transnistria, cu suportul României: „Încearcă să se acopere în fața finanțatorilor pentru eșecul total al protestelor plătite”


Guvernul R. Moldova infirmă acuzațiile lansate astăzi de către vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, potrivit cărora autoritățile constituționale ar pregăti provocări în Transnistria, cu suportul României.

„Afirmațiile doamnei Tauber sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate. Doamna Tauber încearcă să acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite. Instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Tauber a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament, că președintele Maia Sandu și premierul Dorin Recean ar pregăti pentru data de 17 aprilie, a doua zi de Paște, provocări „militare la frontiera cu regiunea transnistreană”. La aceste acțiuni ar urma să participe cetățeni străini, a adăugat aceasta, cu referire la „servicii speciale internaționale”.

„Cu toată responsabilitatea vă mai spun că autoritățile noastre, la indicația Maiei Sandu și a lui Dorin Recean, au trimis, săptămâna trecută, în România, 10 000 de uniforme ale Poliției Naționale și 10 000 de uniforme ale Armatei. Scopul este ca la acțiunile militare să participe un contingent internațional”, a mai adăugat Tauber.

Deputatul Partidului „ȘOR” mai spune că ar fi fost deja comandate 3 000 de sicrie de la mai multe întreprinderi moldovenești.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md