08:48:14 18.06.2018
 
Stiri

Guvernul, de URGENȚĂ în ședință pentru a aproba aceste documente: „Trebuie să reușim până la bordul FMI”

Economie 08.06.2018 16:03 Vizualizări1284 Autor: Ziarul National
Guvernul, de URGENȚĂ în ședință pentru a aproba aceste documente: „Trebuie să reușim până la bordul FMI”

Miniștrii au fost convocați astăzi la Guvern, deși zilele trecute a mai avut loc o ședință a Cabinetului de Miniștri, iar Executivul s-a întrunit până acum doar o dată pe săptămână.

Premierul Pavel Filip a explicat în debutul ședinței urgența prin faptul că trebuie aprobat unele proiecte ce țin de sfera bancară: „Este o asumare a noastră, astfel încât să reușim până la bordul FMI, așa cum ne-am propus, să avem aceste amendamente aprobate. Cu atât mai mult că trebuie dus până la capăt tot ce s-a început în sistemul bancar, astfel încât să știm că nu vom mai avea probleme în acest domeniu niciodată, nici cu transparența acționariatului, dar nici cu evaziuni sau fraude”.

Astfel, Guvernul a aprobat modificări și completări ale cadrului juridic care se referă la derularea și finalitatea procedurilor de anulare, emitere și vânzare a cotelor de participare în cazul nerespectării cerințelor privind acționariatul în capitalul băncilor.

Proiectul de lege a fost elaborat în cadrul programului cu Fondul Monetar Internațional și este de o importanță majoră pentru sistemul bancar din Republica Moldova, pentru că vor contribui la îmbunătățirea gestionării afacerilor în sectorul bancar de către acționarii care întrunesc cerințele legislației bancare.

Totg astăzi, Guvernul a avizat pozitiv o inițiativă legislativă de modificare și completare a unor acte legislative, cu scopul de a clarifica prevederile normei legale aplicabile proceselor în derulare la momentul adoptării legii, privind modul de determinare a termenului și a prețului de vânzare a acțiunilor băncii.

„Proiectul aduce diferite mecanisme de piață pentru a mări șansa de vânzare a acestor acțiuni. Mai întâi, se aplică vânzarea de către acționarii care au încălcat legislația, după care vine etapa de anulare, reemitere și vânzare la pachet unic a acestor acțiuni noi de către bancă. Dacă ambele etape nu au avut succes, se trece la cea de vânzare cu amănuntul și se prevede o reducere treptată a prețului”, a explicat viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Cristina Harea.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

11.06.2018 09:16 Nicolae Negru Un „prost al satului” sau un alt Roșca?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md