15:32:57 19.09.2018
 
Stiri

Guvernul, de URGENȚĂ în ședință pentru a aproba aceste documente: „Trebuie să reușim până la bordul FMI”

Economie 08.06.2018 16:03 Vizualizări1403 Autor: Ziarul National
Guvernul, de URGENȚĂ în ședință pentru a aproba aceste documente: „Trebuie să reușim până la bordul FMI”

Miniștrii au fost convocați astăzi la Guvern, deși zilele trecute a mai avut loc o ședință a Cabinetului de Miniștri, iar Executivul s-a întrunit până acum doar o dată pe săptămână.

Premierul Pavel Filip a explicat în debutul ședinței urgența prin faptul că trebuie aprobat unele proiecte ce țin de sfera bancară: „Este o asumare a noastră, astfel încât să reușim până la bordul FMI, așa cum ne-am propus, să avem aceste amendamente aprobate. Cu atât mai mult că trebuie dus până la capăt tot ce s-a început în sistemul bancar, astfel încât să știm că nu vom mai avea probleme în acest domeniu niciodată, nici cu transparența acționariatului, dar nici cu evaziuni sau fraude”.

Astfel, Guvernul a aprobat modificări și completări ale cadrului juridic care se referă la derularea și finalitatea procedurilor de anulare, emitere și vânzare a cotelor de participare în cazul nerespectării cerințelor privind acționariatul în capitalul băncilor.

Proiectul de lege a fost elaborat în cadrul programului cu Fondul Monetar Internațional și este de o importanță majoră pentru sistemul bancar din Republica Moldova, pentru că vor contribui la îmbunătățirea gestionării afacerilor în sectorul bancar de către acționarii care întrunesc cerințele legislației bancare.

Totg astăzi, Guvernul a avizat pozitiv o inițiativă legislativă de modificare și completare a unor acte legislative, cu scopul de a clarifica prevederile normei legale aplicabile proceselor în derulare la momentul adoptării legii, privind modul de determinare a termenului și a prețului de vânzare a acțiunilor băncii.

„Proiectul aduce diferite mecanisme de piață pentru a mări șansa de vânzare a acestor acțiuni. Mai întâi, se aplică vânzarea de către acționarii care au încălcat legislația, după care vine etapa de anulare, reemitere și vânzare la pachet unic a acestor acțiuni noi de către bancă. Dacă ambele etape nu au avut succes, se trece la cea de vânzare cu amănuntul și se prevede o reducere treptată a prețului”, a explicat viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Cristina Harea.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md