03:30:58 24.02.2020
 
Stiri

Guvernarea socialistă face un PAS înapoi și cheamă toate partidele parlamentare și extraparlamentare să participe la definitivarea proiectului de REFORMĂ a justiției

Social 21.01.2020 10:29 Vizualizări1220 Autor: Ziarul National
Guvernarea socialistă face un PAS înapoi și cheamă toate partidele parlamentare și extraparlamentare să participe la definitivarea proiectului de REFORMĂ a justiției


Guvernarea socialistă cheamă toate forțele politice parlamentare și extraparlamentare, dar și reprezentanții societății civile să participe activ la definitivarea proiectului de reformă a justiției. Un apel în acest sens a fost făcut de premierul Ion Chicu.

„Reforma justiției este o necesitate absolută pentru țara noastră, dar și cea mai mare provocare care stă în fața guvernului actual. Personal, nu văd nici o șansă de a schimba lucrurile spre bine în R. Moldova, dacă nu reușim să punem capăt dezmățului din justiție, procuratură, poliție economică, dar și alte structuri ale statului”, a menționat premierul într-un mesaj pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Semnal de ALARMĂ privind conceptul de reformă a JUSTIȚIEI propus de PSRM: „Socialiștii fac o reformă marca Plahotniuc. Dodon vrea să-și subordoneze JUDECĂTORII și procurorii”

Chicu spune că ieri a discutat cu grupul de experți ai Consiliului Europei, care au venit la Chișinău să asiste autoritățile în reformarea justiției.

„Concluzia principală în urma discuțiilor este că adoptarea și promovarea unei reforme atât de fundamentale necesită implicarea largă a întregii societăți, nu doar a guvernului și parlamentului. Proiectul de reformare a justiției trebuie supus unei consultări ample cu societatea civilă, profesioniștii din sistem, dar și toate forțele politice din țară - atât de la guvernare, cât și din opoziție. În aceste condiții, prezumând că toate forțele politice din țară au drept obiectiv implementarea cu succes a reformei justiției și lupta reală cu corupția, fac apel public pentru participare activă și constructivă la procesul de consultare și definitivare a proiectului de reformă a justiției. Invităm partidele politice parlamentare și extra-parlamentare, reprezentanții societății civile și profesioniștii din domeniul justiției, toate persoanele cointeresate, să participe în acest proces și să acorde suportul necesar pentru reformarea justiției în R. Moldova”, spune prim-ministrul.

CITIȚI și O delegație a Consiliului Europei, sosită la Chișinău, recomandă autorităților să discute „VERITABIL” reforma anunțată a justiției cu magistrații și cu societatea civilă, după care să expedieze documentele la Comisia de la Veneția

De asemenea, Ion Chicu menționează că va aprecia și participarea în acest proces a tuturor partenerilor de dezvoltare, dar în mod special a reprezentanților Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii.

„Ministerul Justiției va organiza, începând cu săptămâna aceasta, ample consultări asupra proiectului Strategiei, astfel încât în final să avem un proiect de reformare a justiției agreat cu toți acei, care doresc ca R. Moldova să devină un stat prosper”, a conchis oficialul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md