04:08:51 24.02.2020
 
Stiri

O delegație a Consiliului Europei, sosită la Chișinău, recomandă autorităților să discute „VERITABIL” reforma anunțată a justiției cu magistrații și cu societatea civilă, după care să expedieze documentele la Comisia de la Veneția

Social 20.01.2020 17:00 Vizualizări1183 Autor: Ziarul National
O delegație a Consiliului Europei, sosită la Chișinău, recomandă autorităților să discute „VERITABIL” reforma anunțată a justiției cu magistrații și cu societatea civilă, după care să expedieze documentele la Comisia de la Veneția


Un grup de experți ai Consiliului Europei recomandă Guvernului Republicii Moldova să asigure „un proces veritabil” de discuții publice a proiectelor de legi care vizează reforma justiției cu toate părțile interesate, inclusiv cu judecătorii și societatea civilă, după care să remită proiectul Comisiei de la Veneția pentru expertiză.

Membrii grupului de lucru ad-hoc privind reforma justiției, condus de Christos Giakoumopoulos, directorul general al Directoratului General pentru Drepturile Omului și Statul de Drept, creat de către Consiliul Europei, au ajuns astăzi la Chișinău și au avut o întâlnire cu premierul Ion Chicu.

„Suntem aici ca să ajutăm, să minimizăm riscurile. Vom fi parteneri în acest proces. Suntem gata să oferim sprijinul necesar Republicii Moldova, în materie de consultanță, dar și asistență tehnică pentru implementarea cu succes a reformei justiției”, a spus șeful delegației CoE.

CITIȚI și Magistrații din R. Moldova ar putea avea imunitate LIMITATĂ, membrii CSM - doar un singur mandat, iar judecătorii vor fi numiți direct pe viață: Ministerul Justiției a trimis la Consiliul Europei pachetul de documente care vizează REFORMA justiției

Experții Consiliului Europei au declarat că este inacceptabilă grăbirea procesului doar pentru a reuși să se remită Comisiei de la Veneția pentru examinare, în cadrul ședinței plenare din luna martie. Părțile au agreat că proiectul de lege privind evaluarea judecătorilor ar putea fi remis pentru expertiză în cadrul ședinței plenare din luna iunie 2020, arată un comunicat de presă al Guvernului.

CITIȚI și VIDEO // Semnal de ALARMĂ privind conceptul de reformă a JUSTIȚIEI propus de PSRM: „Socialiștii fac o reformă marca Plahotniuc. Dodon vrea să-și subordoneze JUDECĂTORII și procurorii”

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md