01:58:02 14.12.2019
 
Stiri

Greceanîi NU vrea audierea ministrului de Externe în Parlament, pe marginea votului dat de deputații Năstase și Bătrâncea în favoarea Rusiei la APCE: „Chiar foarte bine. Eu salut”

Politică 25.06.2019 14:28 Vizualizări1505 Autor: Ziarul National
Greceanîi NU vrea audierea ministrului de Externe în Parlament, pe marginea votului dat de deputații Năstase și Bătrâncea în favoarea Rusiei la APCE: „Chiar foarte bine. Eu salut”

Vicepreședinta Parlamentului, democrata Monica Babuc, a propus astăzi, în debutul ședinței Legislativului, audierea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în legătură cu votul deputaților R. Moldova dat astă-noapte în favoarea reîntoarcerii dreptului de vot Federației Ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Babuc a reamintit că acest drept a fost retras în 2014, după anexarea Crimeei, iar deputații ucraineni, georgieni, polonezi etc., au votat împotriva revenirii Rusiei în APCE, în timp ce deputați Andrei Năstase și Vlad Bătrâncea au susținut interesele Moscovei.

CITIȚI și Năstase și Bătrâncea - PRO! Consiliul Europei i-a restabilit, după cinci ani, dreptul de vot Federației Ruse în APCE. Deputatul de la Chișinău care a votat ÎMPOTRIVĂ„Întrebarea este dacă Nastase și Bătrâncea reprezintă statul R. Moldova și care au fost considerentele lor de a vota pentru”, și-a argumentat solicitarea Monica Babuc.

„Mai multe state, cu o influență mult mai mare, au votat pentru revenirea Rusiei la APCE. Chiar foarte bine, eu salut faptul că și deputați moldoveni au votat pentru revenirea Rusiei în această organizație internațională. Să facem ordine la noi, ce au de făcut alte state e decizia lor. Am să uzez de dreptul meu și nu voi supune votului propunerea”, a spus Greceanîi, în aplauzele deputaților.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md