00:08:55 16.07.2019
 
Stiri

Germania oferă încă două MILIOANE de euro pentru proiecte de infrastructură și eficiență energetică în 18 localități din R. Moldova

Economie 06.08.2018 12:39 Vizualizări1089 Autor: Ziarul National
Germania oferă încă două MILIOANE de euro pentru proiecte de infrastructură și eficiență energetică în 18 localități din R. Moldova

Guvernul Republicii Federale Germania oferă o nouă tranșă în valoare de două milioane de euro pentru proiecte de infrastructură şi eficienţă energetică în 18 localități din R. Moldova, inclusiv 12 sate amplasate, în mare parte, în zona de centru a republicii.

Cele șase orașe selectate vor obține asistența nerambursabilă de până la 150 de mii de euro, iar satele - până la 75 de mii de euro.

Poiectele care vor fi implementate pe bani germani vizează lucrări de reparație a grădinițelor și școlilor sportive, de amenajare a zonelor de odihnă, de pavare a trotuarelor și de instalare a sistemelor de iluminat stradal.

Prin intermediul Programului de granturi „Infrastructura socială și eficiență energetică”, finanțatde către Guvernul Republicii Federale Germania, prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW, este au fost realizate 210 proiecte de dezvoltare comunitară în localităţi cu o populaţie de până la 20 de mii de locuitori din 20 de raioane din sudul şi nordul Republicii Moldova, cu o valoare totală de 9,65 de milioane de euro.

„Cunosc faptul că R. Moldova se află în fața unor mari provocări. Știu că mai există sate în care oamenii nu au acces la apă potabilă și obiective de infrastrucură modernă. Cunosc că există oameni care văd puține perspective aici, în țara lor, și vor să le caute în altă parte. Însă, în cadrul vizitei pe care am întreprins-o în Republica Moldova, am cunoscut și multe persoane care sunt preocupate de soluționarea acestor probleme. Este un mare lucru să rămâi aici și să-ți dezvolți țara. Împreună cu partenerii noștri, Banca de Dezvoltare KFW și partenerul local FISM, în 14 ani am implementat în Moldova peste 210 de proiecte, în mod special in regiunile rurale. Ne străduim să susținem aspirațiile voastre în imbunătățirea infrastructuri sociale. Mă bucur că putem aduce o nouă tranșă de două milioane de euro pentru implementarea de noi proiecte și pentru noi șanse de viitor. Doresc să vă asigur că ministerul pe care îl reprezint, dar și Germania, vă vom sta alături și vă vom susține”, a declarat Maria Flachsbarth, secretar parlamentar de stat al Ministerului de Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei, la finele săptămânii trecute, fiind prezentă la evenimentul festiv de desemnare a câștigătorilor celei de-a treia faze a Programului „Infrastructură Socială şi Eficienţă Energetică 2018”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md