07:33:44 21.05.2024
Stiri

GALERIE FOTO // Topul celor mai izolate locuri din lume pe care turiştii doresc să le viziteze

Reportaj 25.08.2016 14:30 Vizualizări2463 Autor: Ziarul National


GALERIE FOTO // Topul celor mai izolate locuri din lume pe care turiştii doresc să le viziteze Sursa: descopera.ro

Există multe locuri pe planetă pe care oamenii doresc să le viziteze, însă nu au reuşit niciodată să ajungă acolo. Locurile propuse sunt atrăgătoare, dar greu accesibile.

Super-Kamiokande-Hida, Japonia

Neutrinele sunt printre cele mai abundente şi misterioase particule din Univers şi foarte dificil de detectat. Detectoarele de neutrini sunt proiectate în locuri izolate, unde razele cosmice nu ajung, de aceea Super-Kamiokande este amplasat la 914 m sub pământ. Grupurilor le este permis uneori să viziteze laboratorul în scop educaţional sau pentru cercetări ştiinţifice, aşadar nu este imposibil să priveşti cum maşinăria rezolvă misterele Universului. Detectorul este construit dintr-un rezervor de oţel care poate susţine 50.000 de tone de apă în care sunt aranjate o gamă de 11.146 tuburi fotomultiplicatoare care detectează lumina produsă de interacţiunea neutrinilor cu apa din jur.

Piscina cu bere din Starkenberger-Tarrenz, Australia

Pentru iubitorii de bere, castelul Starkenberger este unul dintre puţinele locuri din lume în care turiştii se pot scufunda în bere. Aceste piscine de patru metri fiecare, conţinând 42.000 de halbe de bere încălzită, sunt cea mai mare atracţie a castelului.

Berea este bogată în vitamine şi calciu, se spune că baia în bere regenerează pielea şi ajută la vindecarea rănilor deschise şi a psoriazisului.

Biserica scufundată din Potosi-Uribante, Venezuela

În mod normal nu mai este posibil să vizitezi Biserica Scufundată din Potosi. În zilele noastre, turla gotică a bisericii este amplasată în oraşul Uribante din Venezuela. Acum două decenii, din 1989 până în 2008, Biserica Scufundată din Potosi era complet sub apă. Singurul lucru vizibil era crucea. Datorită scăderii nivelului apei au început să iasă la suprafaţă şi alte părţi din biserică. Până în 2010 aproape toată structura bisericii a putut fi din nou vizibilă.

Podul diavolului-Ardino, Bulgaria

Podul diavolului din Bulgaria este printre cele mai arcuite structuri de acest tip de pe fluviul Arda, este destul de rar vizitat din cauza structurii sale înfricoşătoare. Are o lungime de 56 de metri şi o lăţime de trei metri, punctul cel mai arcuit se ridică la o înălţime de 11 metri.

Motivul pentru care unii localnici ezită să-l traverseze este legat de o legendă, conform căreia soţia constructorului a murit în timpul construirii podului, umbra ei fiind încadrată în structura podului.

Rămăşiţele îngropate ale străzii Little Compton-Londra, Marea Britanie

Rămăşiţele străzii sunt la vedere sub grătarul unei canalizări, pe o arteră cu trafic intens din centrul Londrei. Dacă priveşti printre gratiile capacului de canalizare poţi observa numele celor două străzi. Lângă numele străzii Little Compton este o altă stradă pe care hărţile din 1790 o arată ca fiind vechea şi noua stradă Compton.

Margalef-Margalef, Spania

Sunt multe motive pentru care turiştii ar dori să viziteze Margalef, un sat rustic din Spania amplasat pe o formaţiune de rocă. Oraşul este practic amplasat pe crevasa muntelui. Toate acestea fac ca locul să fie un punct de atracţie pentru alpinişti. Locul a atras şi turiştii care doreau să se întoarcă la obiceiurile naturale.

Plaja roşie - Ngari, China

Pentru a ajunge aici trebuie mai întâi să ajungi în China, de aici un tren sau un autobuz te va duce din Beijing în Dawa, unde se află cea mai mare zonă umedă şi o brazdă de floră mlăştinoasă de culoare roşie.

Mările galactice - Mările arabe

Marea galactică este cea mai mare întindere de apă bioluminescentă din lume. Acest fenomen este atât de rar încât a fost considerat o legendă la un moment dat. Fenomenul a apărut şi în povestea lui Jules Verne „2.000 de leghe sub mări”.

Cercetătorii consideră că fenomenul se datorează unei bacterii bioluminescente, Vibrio harveyi. Zona luminoasă are 15.400 de km pătraţi, aceasta a putut fi captată de sateliţi în ianuarie, când a luminat pentru trei nopţi.

Sursa: descopera.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md