02:57:40 14.12.2019
 
Stiri

Funcționarul care ignoră ședințele noului Executiv: „Se pare că nu recunoaște Guvernul. Vreau să-i amintesc acestui domn că instituția pe care o conduce este în subordinea Guvernului”

Politică 20.06.2019 13:59 Vizualizări6354 Autor: Ziarul National
Funcționarul care ignoră ședințele noului Executiv: „Se pare că nu recunoaște Guvernul. Vreau să-i amintesc acestui domn că instituția pe care o conduce este în subordinea Guvernului”
Vasile Șarco

Premierul Maia Sandu a ținut să-i transmită astăzi, de la ședința Guvernului, un mesaj șefului de la Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Vasile Șarco, instituție autonomă creată în anul trecut în locul aceluiași serviciu care a funcționat în cadrul Centrului Național Anticorupție.

Șarco nu a venit la ședința Executivului și nu ar prezenta noilor autorități informația legată de transferurile de bani peste hotare din ultimele zile, așa cum i-a solicitat Consiliul Suprem de Securitate (CSS) săptămâna trecută.

„Vreau să-i amintesc acestui domn că instituția pe care o conduce se află în subordinea Guvernului. Chiar dacă CSS i-a solicitat zilnic, timp de o săptămână, informații, se pare că acest șef de agenție fie că nu recunoaște Guvernul, fie a fost prea relaxat și nu a reușit să ia cunoștință cu ordinul primit de la CSS. Noi așteptăm în continuare informații și să vă faceți lucrul așa cum scrie legea”, a solicitat Maia Sandu.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a informat la ședința Guvernului că pe moment este în curs de elaborare un proiect de lege care va viza investigarea „tranzacțiilor de anvergură care pot aduce daune R. Moldova”.

Menționăm că Vasile Șarco a fost numit în funcție la finele lunii martie 2018 pentru un mandat de cinci ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!I. David. 20.06.2019 16:25

Acest Șarco, Pușcuță de la IFS, Vrabie de la Serviciul vamal, ș.a., își fac lucrarea șterg urmele crimelor și distrug documente, iar M. Sandu încearcă să-i educe democratic. Să nu fie tărziu, Doamnă.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md