05:52:02 20.06.2024
Stiri

„Proeuropeanul” Ion Ceban, DESFIINȚAT de Dodon: „Noi știm cum a apărut el în echipa noastră… El a fost IDEOLOGUL partidului și autorul sloganelor: Молдова только с Россией, Молдова только в ЕАЭС, Limba moldovenească, stăpână la ea acasă”

Actualitate 27.10.2023 13:30 Vizualizări2967 Autor: Ziarul National
„Proeuropeanul” Ion Ceban, DESFIINȚAT de Dodon: „Noi știm cum a apărut el în echipa noastră… El a fost IDEOLOGUL partidului și autorul sloganelor: Молдова только с Россией, Молдова только в ЕАЭС, Limba moldovenească, stăpână la ea acasă”


Socialistul Igor Dodon a răbufnit astăzi la adresa învățăcelului său Ion Ceban, care s-ar fi transformat peste noapte din „ideologul” Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în „proeuropean”, conducător de partid. Ruptura dintre Dodon și Ceban ar fi avut loc în decembrie 2021, atunci când pe numele liderului socialiștilor a fost deschis primul dosar penal. Ceban spera că toți socialiștii vor adera la proiectul său politic, a dezvăluit astăzi Dodon, în cadrul unei intervenții pe Facebook în care a apărut alături de candidatul PSRM la funcția de primar general, Adrian Albu.

„Eu am vorbit într-un interviu despre un animăluț… se numește hamelion (cameleon n.r.). Iată Ion Ceban este hameleon politic. Ion Ceban a apărut în echipa PSRM în 2013. Noi știm cum a apărut el, domnule Ceban, dumneata știi cum ai apărut și mama ta (Eugenia Ceban, consilieră municipală din partea PSRM - n.r.) știe cum ai apărut la noi. Dar noi l-am primit ca pe un coleg. El este un adevărat ideolog, s-a ocupat de toată ideologia partidului. El a fost autorul sloganului „Молдова только с Россией” (Moldova doar alături de Rusia n.r), „Молдова только в ЕАЭС” (Moldova doar în Uniunea Euroasiatică n.r.), „Limba moldovenească, stăpână la ea acasă” etc. Acesta a fost Ion Ceban din 2013 și până în 2019. Noi l-am promovat, personal l-am promovat foarte mult”, a spus Dodon.

CITIȚI și VIDEO // Roșca, Dodon și Ion Ceban, eroii unui filmuleț despre „cameleonii” din politica R. Moldova, în interesul Moscovei: „Ceban e cameleon. Ca-me-le-on. Iaca aista-i Ceban Ion”

Socialistul a încercat să-i explice lui Albu de ce s-ar fi schimbat Ceban.

„De ce s-a schimbat? Bine, în 2019 eu am insistat, și consider că am procedat corect, că primarul nu trebuie să se ocupe de politică. Acest lucru se referă și la dumitale, domnule Albu. Primarul nu trebuie să transforme locul de muncă în tribună politică. Eu am făcut asta când am ajuns președinte. La mine în instituția prezidențială nu am impus pe nimeni să devină membru de partid. Pai eu i-am spus lui Ion Ceban, atunci când a învins în 2019 datorită acestei steluțe (sigla PSRM n.r.), datorită la toată echipa: Dodon, Greceanîi, Batrîncea… Noi toți am lucrat pentru el. Eu i-am spus să nu facă politică, dar să se ocupe de problemele orașului. Așa a fost timp de doi ani – anii 2020 și 2021”, a adăugat Dodon.

Lucrurile s-au schimbat la finele anului 2021, când Dodon a fost chemat la Procuratura Generală și i-a fost deschis primul dosar.

„În anul 2021, atunci când pe numele meu a fost deschis primul dosar penal, în decembrie, Ion Ceban își creează partid. Coincidență? Nu cred. Aceasta a fost o lovitură dată PSRM, echipei noastre. Adică, îi deschid dosar penal lui Dodon în decembrie 2021 și după o zi sau două Ion Ceban iese și anunță că își face partid, în speranța că toți se vor speria și vor fugi la el. Iată acesta este Ion Ceban”, l-a caracterizat Dodon pe fostul său coleg comunist și socialist.

Mai mult, Dodon îl acuză pe Ceban că și-ar obliga subalternii să adere la Miscarea Alternativă Națională.

„Mergeți la corturile lui Ion Ceban și veți vedea acolo doar angajați ai Primăriei Chișinău. Eu știu zeci de directori de grădinițe și de școli, care au fost impuși să intre în partidul lui Ion Ceban. Pai dacă ești mare conducător de partid, atunci nu obliga lumea din subordinea ta să adere la partidul tău. Eu nu am făcut asta la Președinție. Asta arată slăbiciune, asta denotă agonie – ori vii la noi în echipă, ori te dăm afară. Cred că e o abordare greșită și în detrimentul municipiului Chișinău. Anul trecut am mers, grație tendinței din 2021, când noi am muncit împreună pentru Primăria Chișinău. Eu în funcția de președinte, cu acea alocare de bani… El m-a acționat în judecată și multe alte chestii. Cine nu știe, Ion Ceban m-a acționat în judecată, iar prima ședință este în noiembrie, după alegeri. Aceasta e răsplata lui pentru suportul pe care i l-am acordat”, a conchis Dodon.

Ion Ceban nu a comentat, deocamdată, declarațiile fostului său șef de partid.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md