02:39:23 23.09.2018
 
Stiri

FOTO // VIDEO // Educatoare filmată când bate un copil la grădiniţă în faţa unui părinte

Social 24.10.2016 11:40 Vizualizări1293 Autor: Ziarul National
FOTO // VIDEO // Educatoare filmată când bate un copil la grădiniţă în faţa unui părinte Sursa: adevarul.ro

Evenimentul s-a întâmplat săptămâna trecută, în satul Poiana din comuna Vrâncioaia, judeţul Vrancea. Inspectoratul Şcolar Vrancea a demarat o cercetare.

Mihaela Ciornea, o educatoare din comuna Vrâncioaia, a fost filmată cu telefonul mobil, de către un părinte care a dorit să asiste la oră, în timp ce molestează un copil în clasă. Pe filmarea postată de Youtube, educatoarea îl trage de urechi şi îl pălmuieşte pe copil, care ar proveni dintr-un sistem de protecţie, în timp ce-i spune următoarele cuvinte: „Dacă te mai ridici, iei bătaie. Te dezbrac. Poate să mă ia poliţia, în secunda doi. Te dezbraci şi te trimit acasă".

Autoarea filmării a pus imaginile pe internet şi a făcut reclamaţie la inspectoratul şcolar.

„Nu sunt singura persoană care am făcut reclamaţii. Anul trecut s-au făcut atâtea sesizări, dar nu s-a luat nicio măsură. Eu i-am spus şi directorului şcolii să o avertizeze şi să nu mai bată copiii”, a spus Iuliana Miron, femeia care a filmat scena şi a postat-o pe internet.

Tatăl copilului spune că chiar dacă fiul său este mai neascultător, nu i-a venit deloc bine atunci când a văzut imaginile cu fiul său agresat de educatoare. „Normal că nu mi-a convenit. Nu o să-l mai las la grădiniţă, pentru că-mi spune că-l bate doamna. Nu am vorbit cu doamna”, a spus şi Dorinel Vasile Toader, tatăl băiatului.

Educatoarea a recunoscut că l-a bătut pe copil, dar se apără şi spune că a fost provocată de acea femeia care a filmat-o. „Majoritatea copiilor mei sunt mici, de grupa mică. Copilul nu mă asculta şi atunci l-am lovit. Îmi pare rău. Nu mi s-a mai întâmplat până acum. Aş vrea ca cei de la inspectoratul şcolar să monteze o cameră de luat vederi în clasă şi să nu mai permită părinţilor să intre în clasă”, a precizat Mihaela Ciornea, educatoarea agresivă.

Primarul localităţii spune că va cere o comisie care să verifice ce s-a întâmplat. „O cunosc de mulţi ani şi nu am auzit nimic despre ea. Ceva s-a întâmplat, cred că a fost provocată. Nu mi-a plăcut comportamentul educatoarei, nu am o explicaţie de ce a recurs la gestul acesta”, a declarat primarul Ionică Danţiş.

În acest caz s-a sesizat si direcţia DGASPC Vrancea. Luni, la faţa locului se va deplasa echipa mobilă, se vor face verificări şi se vor lua măsuri în funcţie de concluziile evaluării.

Sursa: adevarul.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md