07:33:25 27.03.2023
Stiri

FOTO // Vezi cele mai SPECTACULOASE şi aproape NECUNOSCUTE insule din România

Reportaj 26.07.2015 20:00 Vizualizări5747 Autor: Ziarul National


FOTO // Vezi cele mai SPECTACULOASE şi aproape NECUNOSCUTE insule din România sursa: one.ro

Credeaţi că vă puteţi bucura de o vacanţă pe o insulă doar în Grecia? Ce ziceţi de câteva destinaţii mult mai aproape, la fel de frumoase? Iată șapte destinaţii spectaculoase şi aproape necunoscute din România.

În afară de controversata Insula Şerpilor, care acum nu mai aparţine României, Insula Mare a Brăilei şi „comoara” Ada-Kaleh scufundată de comunişti, există şi alte fâşii de pământ. Nu ne putem compara cu grecii, însă în România turismul ar avea serios de câştigat dacă s-ar investi în promovarea şi includerea acestor locuri în circuite turistice.

Cele mai multe dintre insulele din România se află situate pe Dunăre sau în Deltă, iar în jurul lor, potrivit one.ro, s-au născut legende care dăinuie şi în prezent.

Află mai multe detalii în galeria foto!

Insula Bisericuţa. Situată în apele Lacului Razim de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Aici cuibăresc specii rare de păsări şi este patria călifarilor. Insula are o lungime de 360 de metri şi o lăţime de 58 de metri. Jumătate din suprafaţa ei este ocupată de o colină calcaroasă, înaltă de 9 metri. Aici s-au descoperit vestigii arheologice, dispuse pe mai multe straturi, care încep cu epoca elenistică, apoi epoca romană, cele mai noi fiind urmele ce datează din medievalul timpuriu.

Insula Calia are o suprafaţă de 685 ha, din care 466 pădure şi 219 luciu de apă (iezerele Lupu şi Tăbăcaru). Accesul se face dinspre comuna Gropeni ( 2 km până la DJ 212).

Insula Belina este situată la 5 kilometri de graniţa de pe Dunăre cu Bulgaria, lângă Turnu Măgurele, în dreptul comunei Seaca. Se pare că autorităţile vor să construiască pe insulă un aquapark, un complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni şi o tabără cu plajă.

Insula Inelul de Piatră. Cea mai misterioasă insulă din Dunăre, care stă la suprafaţa apei doar câteva luni pe an. Insula nu este trecută pe nicio hartă. Fâşia de pământ se află pe braţul drept al Dunării, în dreptul ruinelor oraşului antic Capidava. Acest fenomen inedit, explicabil prin variaţia debitului Dunării, i-a atras pe tinerii pasionaţi de Science-Fiction. Aici, începând din anul 1989, un grup de tineri iubitori de astronomie şi literatură se întâlnesc anual într-o tabără ecologică de studiu, numită Academia de Vară Atlantykron.

Insula Ovidiu, de pe Lacul Siutghiol, locul unde în fiecare vară se retrag turiştii dornici de o vacanţă de neuitat, este situată la 5 000 de metri de malul staţiunii Mamaia şi la 500 de metri de oraşul Ovidiu, a fost creată de natură în urmă cu mii de ani. Una dintre legendele locului spune că aici s-a retras poetul Ovidius Publius Naso pentru a-şi scrie versurile, astfel insula a fost botezată cu numele său.

Insula Peuce. Conform relatărilor lui Apollonios din Rhodos (295-230 î.Hr.), Insula Peuce („frumoasă” în greceşte), era iniţial un grind nisipos format în mare, între actualele braţe Sf. Gheorghe (pe atunci Hieron stoma) şi Sulina (pe atunci Naracon stoma) din Delta Dunării, care a fost ulterior îngroşat de aluviunile fluviale, până a izola lacurile Lumina, Roşu şi Puiu de mare, devenind parte integrantă din deltă.

Insula Popina este situată în nordul limanului Razim sau Razelm, în apropierea amenajărilor piscicole Iazurile şi Sarinasuf (Fundea) şi a localităţii Iazurile. Insula este localizată pe teritoriul jud. Tulcea, la 500 m de satul Iazurile, depinzând de comuna Valea Nucarilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md