07:59:36 16.07.2019
 
Stiri

FOTO // Un nou complex de locuințe sociale la Orhei. 500 de lei lunar și fără dobândă

Alegeri 2018 25.07.2018 14:18 Vizualizări778 Autor: Ziarul National
FOTO // Un nou complex de locuințe sociale la Orhei. 500 de lei lunar și fără dobândă

Primăria Orhei a demarat, astăzi, lucrările de construcție a unui nou complex de locuințe sociale. Este vorba de un nou bloc cu două etaje, care va găzdui opt familii. Cel puțin un membru al acestor familii este angajat în sectorul bugetar.

Potrivit Primăriei Orhei, inițiativa îi aparține primarului Ilan Șor, iar beneficiarii vor primi locuințele la cele mai avantajoase condiții de pe piață, urmând să achite doar costul locuinței, fără dobândă. Asta ar însemna câte 500 de lei pe lună, mai puțin cât ar plăti beneficiarul pentru a sta în gazdă.

La ceremonia de deschidere a lucrărilor a fost prezent primarul orașului Orhei, Ilan Șor, funcționari publici, dar și beneficiarii proiectului social.

Apartamentele vor avea o suprafață de 55 de metri pătrați și vor fi date în exploatare în variantă albă, beneficiind de geamuri termopan, ușă la intrare, sistem de căldură autonomă, dar și toate comunicațiile incluse. Lucrările urmează să fie finalizate până în luna noiembrie 2018, se spune în comunicatul Primăriei Orhei.

Prezent la ceremonia de inițiere a lucrărilor de construcție, Ilan Șor le-a transmis celor prezenți, inclusiv viitorii beneficiari, că prin intermediul acestui proiect administrația municipalității își propune să susțină familiile cu venituri reduse, dar și pe tinerii specialiști care activează în sectorul bugetar din oraș.

„Scopul acestui proiect este să motivăm cetățenii noștri să nu plece din orașul Orhei din cauza lipsei de spațiu locativ. Dorim ca tinerii specialiști, care activează în sectorul bugetar, să poată beneficia de o locuință accesibilă, achitând doar 500 lei lunar și să rămână, acasă, în orașul Orhei”, a spus Șor.

„Proiectul „Locuințe Sociale” a fost lansat în luna septembrie 2017, la inițiativa lui de Orhei, Ilan Șor. Potrivit proiectului, beneficiarii programului vor achita, timp de 35 ani, o rată simbolică de doar 500 lei pentru locuință, fără dobândă. Acest proiect este destinat angajaților din sectorul bugetar și tinerelor familii. Primăria Orhei a elaborat și aprobat un regulament în baza căruia sunt depuse cereri și sunt acordate locuințele sociale. Noile blocuri sunt construite pe un teren de peste 6 mii metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei. Primii 4 beneficiari ai proiectului au primit deja cheile de la noile locuințe, în noiembrie anul trecut”, punctează Primăria Orhei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md