11:26:48 24.01.2018
Stiri

FOTO // Noul șef al Delegației UE în R. Moldova a ajuns la Chișinău: „Sunt ferm hotărât să lucrez pe deplin la întărirea cooperării dintre UE și Republica Moldova”

Politică 09.09.2017 12:00 Vizualizări1390 Autor: Ziarul National
FOTO // Noul șef al Delegației UE în R. Moldova a ajuns la Chișinău: „Sunt ferm hotărât să lucrez pe deplin la întărirea cooperării dintre UE și Republica Moldova” Facebook

Ambasadorul Peter Michalko, noul șef al Delegației UE în R. Moldova, a ajuns deja la Chișinău și a avut o întrevedere cu angajații misiunii diplomatice.

„L-am întâmpinat cu căldură pe ambasadorul Peter Michalko la Chișinău. Colegii din Delegație îi doresc un mandat plin de rezultate fructuoase și o ședere plăcută în Republica Moldova. Suntem încântați și nerăbdători să lucrăm împreună”, se arată într-un mesaj al Delegației UE la Chișinău.Tot în această săptămână, Peter Michalko a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Revin cu bucurie în Republica Moldova, de această dată într-o nouă poziție. Este o onoare pentru mine să preiau funcția de șef al Delegației UE în Republica Moldova și sunt ferm hotărât să lucrez pe deplin la întărirea cooperării dintre UE și Republica Moldova, continuând munca depusă de predecesorul și bunul meu coleg și prieten, Ambasadorul Pirkka Tapiola. Sunt deosebit de fericit să îmi revăd vechii prieteni pe care îi am în Republica Moldova și să îmi fac prieteni noi pe durata misiunii pe care o încep acum", a spus noul șef al Delegației UE la Chișinău.
Menționăm că Peter Michalko îl succede în funcție pe Pirkka Tapiola care pleacă Ambasador al UE în Thailanda, după ce și-a încheiat mandatul în R. Moldova.

Peter Michalko are 45 de ani și este originar din Slovacia, dar și-a făcut studiile la Facultatea de Relaţii Internaţionale a Institutului de Stat de Relaţii Internaţionale din Moscova (MGIMO). În perioada anilor 2007-2008, a activat în cadrul Misiunii EUBAM, iar în 2008-2009 a fost consilier al reprezentantului special al UE pentru Republica Moldova, Kalman Mizsei. Din anul 2012, Peter Mikhalko a ocupat funcția de Ambasador al Slovaciei în Grecia.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dragos 09.09.2017 12:29

Bun venit, dle nou sef! Bun venit in RePlaha MolDodonia! Cu cine o sa "lucrati"? Cu Pegra? Cu Nasul Cosa Nostra, zis coordonator de...killeri, escroci, bagabonzi, aurolaci? Cu fratele sau siamez, asa-zis presedinte? Cu finul defect al Nasului abject, pasaportar, alfaMafiot si posesor de catastif, zis si Plahateka? De aia, zis, aveti grija, dle sef, sa nu inghititi, ca pe o acadea parfumata, momeala (bani cu sacul, fatusti, orgii, paranghelii)intinsa de Plahateka. Asta a facut Dirk, asta n-a facut Pirkka. Primul a fost santajat si folosit, cel de-al doilea NU.

Adevarul 09.09.2017 13:12

Succes dumnealui si sper sa fie mai mult decat a fost Tapiola, iar totodata sa urmareasca in deaproape activitatea guvernarii pentru a avea un rezultat bun ce tine realizarae foaie de parcurs.

Alexei 09.09.2017 13:58

Important ca acesta sa nu fie ca Tapiola, acela in loc sa ajute Moldova sa se integreze mai repede in UE, el stateasiflirtacu oameni dubiosi ca Filat si Tkaciuk

Vlad F. 09.09.2017 14:08

Speram ca Peter Michalko si premeirul Filip se vor intelege bine!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md