00:53:36 19.06.2019
 
Stiri

VIDEO, FOTO // APSM a marcat 25 de ani de la fondare şi i-a nominalizat pe cei mai buni performeri ai anului 2018

Sport 18.12.2018 14:38 Vizualizări1229 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // APSM a marcat 25 de ani de la fondare şi i-a nominalizat pe cei mai buni performeri ai anului 2018

Asociaţia Presei Sportive din Moldova (APSM) a marcat ieri într-un restaurant din capitală un sfert de veac de la înfiinţare, nominalizându-i concomitent pe cei mai buni performeri ai anului ce se încheie, relatează MOLDPRES.

Președintele APSM, Eduard Ciobanu, a remarcat în alocuțiunea să că presa sportivă traversează o perioadă nu prea bună, dar grație sponsorilor a fost posibil de editat o revistă. Acesta a mai adăugat că în viitorul apropiat ar putea fi editat și un ziar de sport.

Cel mai bun sportiv în 2018 a devenit, în opinia ziariştilor sportivi, luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu, care a cucerit anul curent în premieră în istoria sportului moldovenesc titlul de vicecampion mondial.

„Am obţinut acest succes datorită întregii echipe”, a subliniat el în alocuţiunea rostită. Pe locul doi s-a situat Aaron Cook (taekwondo), care a fost urmat de Dan Olaru (tir cu arcul), Donior Islamov (lupte greco-romane), Stepan Dimitrov (taekwondo), Anastasia Nichita (lupte libere), Radu Albot (tenis), Zalina Marghiev (atletism), Daniel Cataraga (lupte greco-romane), Dumitru Galagoţ (box).

Cel mai bun antrenor a fost ales Mihail Cucu, care pregăteşte echipa naţională de lupte greco-romane. Cel mai bun tânăr sportiv a fost desemnat luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guţu, campion al Jocurilor Olimpice de tineret.

„Victor Ciobanu va beneficia de un premiu special, coordonat cu doleanţele sale, dar şi cu posibilităţile noastre. El include, printre altele, şi un bilet avia tur-retur în orice ţară va dori, dreptul de a pleca şi sosi la aeroportul din Chişinău din zona VIP”, a declarat partenerul general al APSM, Petru Jardan.

„Mizăm pe o colaborare corectă, fructuoasă şi pe viitor”, a remarcat în mesajul de salut adresat asistenţei Secretarul de Stat la Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Radu Rebeja.

„Sper să revin la Chişinău şi cu ocazia jubileului de 50 de ani al APSM”, a spus preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive din Europa, Charles Camenzuli, invitatul de onoare la festivitate.

„Sunteţi puţini, dar buni, competitivi”, a opinat consilierul prezidenţial Corneliu Popovici.

APSM s-a numit inițial Uniunea Ziariştilor Sportivi din Moldova, fiind condusă de Serghei Krasotkin. Apoi ea a devenit Liga Ziariştilor din Moldova, APSM. La cârma ei s-au mai aflat în continuare Alexei Ciubaşenco, Dumitru Coval, Valeriu Rogozenco, Ion Robu (câteva luni), Nicolae Buceaţchi, Vladimir Colesnicenco. În prezent este condusă de Eduard Ciobanu. Un grup de cronicari sportivi au fost distinşi la festivitate cu Diplome de Onoare ale Guvernului și Preşedinţiei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md