10:34:04 22.07.2024
Stiri

FOTO // VIDEO // Marele ZID CHINEZESC a fost detronat! A fost ANUNŢATĂ DESCOPERIREA care va UIMI întreaga LUME!

Reportaj 06.06.2014 13:23 Vizualizări2681 Autor: Ziarul National


Un oraş subteran complex, populat cândva de milioane de furnici, a fost descoperit în Brazilia de către o echipă de cercetători, scrie The Daily Mail.

„Metropola” abandonată se întinde, potrivit gandul.info, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi şi a fost construită până la o adâncime de opt metri. Un sistem sofisticat de „autostrăzi” şi drumuri de legătură asigurau cândva ventilaţia aerului, mâncarea adunată de furnici fiind depozitată în mai multe grădini.
Pentru a construi oraşul, miliardele de furnici ale coloniei, considerată a fi una dintre cele mai mari din lume, au transportat 40 de tone de pământ pe o distanţă echivalentă cu ceea ce ar însemna pentru un om un kilometru.

Mai mult, efortul depus de colonie pentru a construi oraşul este echivalentul efortului uman depus la ridicarea Marelui Zid Chinezesc, susţin realizatorii unui documentar pe această temă.

Cum a fost descoperită metropola

Experţii au turnat zece tone de ciment în găurile de la suprafaţa metropolei pentru a scoate în evidenţă tunelurile construite de colonia de furnici. Numai turnarea cimentului a durat zece zile. O lună mai târziu au început excavările, sub îndrumarea profesorului Luis Forgi.

Coordonarea furnicilor sugerează o inteligenţă aparte, a unui „superorganism”, susţin specialiştii, tunelurile fiind construite graţie unui efort comun şi nu după schemele unui singur arhitect.Această specie de furnici este considerată de către oamenii de ştiinţă a doua cea mai complexă de pe planetă, după oameni şi poate fi găsită pe teritoriul Americilor.Reginele care aparţin speciei supranumită „tăietoare de frunze” colectează lichidul seminal de la 300 de milioane de masculi înainte de a-şi înfiinţa colonia.

Insectele care vor ieşi din acele ouă vor avea sarcini diferite, distribuite în general în funcţie de conformaţie. Astfel, unele furnici vor fi desemnate construirii de drumuri şi de grădini, în timp ce altele vor fi însărcinate cu colectarea frunzelor necesare pentru susţinerea larvelor. „Vârstnicii” se ocupă în general de eliminarea deşeurilor sau a paraziţilor periculoşi pentru colonie.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md