16:16:57 20.01.2019
 
Stiri

Fost procuror: Președintele Igor Dodon s-ar fi întâlnit, în dimineața când SIS reținea profesorii turci de la „Orizont”, cu oficiali de la Ambasada Turciei în R. Moldova

Politică 10.09.2018 10:33 Vizualizări3907 Autor: Ziarul National
Fost procuror: Președintele Igor Dodon s-ar fi întâlnit, în dimineața când SIS reținea profesorii turci de la „Orizont”, cu oficiali de la Ambasada Turciei în R. Moldova blacknews.ro

Președintele Igor Dodon s-ar fi întâlnit, în dimineața zilei de joi, 6 septembrie, când angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS) vânau, pe drum, la școală sau acasă, profesorii de etnie turcă de la rețeaua de licee „Orizont”, cu oficiali de la Ambasada Turciei în R. Moldova.

Cel puțin, așa susține fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov.

„În dimineața zilei când profesorii turci urmau a fi prinși și transmiși ilegal părții turcești, în cortegiul prezidențial care se îndrepta de la Condrița spre Chișinău a fost observat un automobil cu numere de înmatriculare ale ambasadei Turciei în R. Moldova. Concluzia este că președintele a discutat dis-de-dimineață, mai departe de ochii lumii, cu partea turcă o problemă foarte importantă”, ne-a spus fostul procuror.

CITIȚI și Profesorii turci de la „Orizont” ar fi fost scoși din R. Moldova cu identități FALSE, iar acum se află într-un penitenciar de lângă Istanbul

Menționăm că, într-o primă reacție vizavi de reținerea și expulzarea celor șapte angajați de etnie turcă de la liceele „Orizont”, președintele Igor Dodon a acuzat presa de „duble standarde”, fiindcă nu ar fi reacționat la fel în cazul diplomaților ruși expulzați anterior din R. Moldova, deși e vorba de două situații diferite. A doua zi, Igor Dodon a ținut să precizeze că SIS-ul nu se află în subordinea Președinției și cerea, în regim de urgență, „informații concludente de la Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova cu privire la expulzarea cetățenilor turci care au activat la liceul „Orizont" pe teritoriul Republicii Moldova”.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Tarnacop 10.09.2018 11:25

Este in deplina actiune operatiunea de izolarea RM de lumea civilizata, instaurarea unui regim de tip Putler-Erdogan si prefacerea acestui teritoriu intru-n tarc, care sa-i deserveasca interesele.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md