08:30:14 26.05.2020
 
Stiri

„FOC” la „Prometeu”: Directorul Aurelian Silvestru a fost demis. Ce spun profesorii

Social 14.08.2019 12:37 Vizualizări3865 Autor: Ziarul National
„FOC” la „Prometeu”: Directorul Aurelian Silvestru a fost demis. Ce spun profesorii


După ce a condus timp de 28 de ani Liceul „Prometeu-Prim”, directorul Aurelian Silvestru a fost demis la începutul lunii iulie curent printr-un ordin al celorlalţi doi fondatori - Stepan Cioclea şi Nicu Roman.

Ulterior, a fost anunțat un concurs pentru această funcție, iar pe pagina de Facebook a liceului se arată că în etapa a doua a competiției au trecut trei persoane - Tatiana Verdeş, prorector pentru activitatea ştiinţifică la Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere” şi profesoară de limbă română la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare”; Ion Popov, directorul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Chişinău; Daniela State, profesoară la Liceul „Columna” din Chişinău.Profesorii de la Liceul de Creativitate şi Inventică „Prometeu-Prim” susţin că decizia de demitere a directorului, dar şi organizarea concursului este ilegală, atât timp cât au fost luate decizii fără participarea fostului director care, de altfel, la momentul demiterii sale se afla în concediu, iar colectivul profesoral în vacanţă, transmite IPN.

Constantin Mariniuc, director adjunct la „Prometeu-Prim”, declară că nu cunoaşte motivul demiterii lui Aurelian Silvestru, dar din surse neoficiale a aflat că ar fi atingerea plafonului de vârstă pentru această funcţie, adică 65 de ani. Vicedirectorul spune că la începutul lunii iulie i s-a prezentat un ordin, semnat de cel de-al treilea fondator al Liceului, Stepan Cioclea, prin care deja fostul director este demis, fără a se invoca un motiv. I s-a propus ca el să ocupe această funcţie, dar dânsul a refuzat.

Zinaida Vîrlan, director adjunct pentru educaţie la „Prometeu-Prim”, consideră că concursul nu este decât „un spectacol foarte urât, în care s-a ajuns la punerea sub semnul întrebării în a fi sau a nu fi Aurelian Silvestru director în continuare”.

Profesorii spun că o tentativă de demitere a lui Aurelian Silvestru s-a făcut şi în 2002. Atunci aceasta a eşuat în urma unei decizii de judecată în favoarea lui Aurelian Silvestru. Şi decizia actuală de demitere a fost atacată în judecată ca fiind nefondată. Şedinţa de judecată are loc astăzi, 14 august, la Judecătoria Chişinău, sediul Centru.

Nicu Roman, unul din fondatori şi actualmente director interimar al liceului, susţine că a preluat funcţia după adunarea fondatorilor care a decis să-l numească în funcţie. Dânsul a refuzat să explice motivele demiterii lui Aurelian Silvestru, dar a menţionat că e ceva ce îi vizează doar pe cei trei fondatori. „Situaţia este una de conflict. Conflictul este cu domnul Silvestru şi constă în faptul că dumnealui nu doreşte să plece din funcţia de director”, a declarat Nicu Roman.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md