06:44:02 26.08.2019
 
Stiri

Filat a DEZVĂLUIT că a fost transferat de la Penitenciarul 13 la CNA pentru o întâlnire cu Plahotniuc. Ultimul i-a explicat de ce a fost ARESTAT: „Cred că în 2016 Plahotniuc trebuia să ajungă PREMIER"

Politică 15.07.2019 20:48 Vizualizări3673 Autor: Ziarul National
Filat a DEZVĂLUIT că a fost transferat de la Penitenciarul 13 la CNA pentru o întâlnire cu Plahotniuc. Ultimul i-a explicat de ce a fost ARESTAT: „Cred că în 2016 Plahotniuc trebuia să ajungă PREMIER

Fostul premier Vlad Filat afirmă că, în timpul detenției sale, a avut o întâlnire cu liderul PD, Vlad Plahotniuc, la două luni după încarcerarea sa. Întâlnirea a avut loc la CNA şi la solicitarea lui Plahotniuc.

„Am avut o singură întâlnire cu el din momentul arestării mele. S-a întâmplat pe data de 19 decembrie 2015. Pe la ora 16:00, m-au anunțat că o să mă transfere de la Penitenciarul nr. 13 la CNA. Am ajuns la CNA, mi-au fost scoase șireturile. Vreau să vă spun că umilința a fost cu vârf și îndesat. El a avut grijă să se întâmple acest lucru tot timpul. După ora 23:00, a venit un ofițer și mi-a zis să-l urmez. Am urcat la etajul 4, am intrat într-un birou, unde era procurorul interimar de la Procuratura Anticorupție, Adrian Popenco. Ne-am salutat, m-a invitat să iau loc. Mi-a zis că urmează să vină cineva. După o perioadă scurtă de timp, a venit Plahotniuc. Cu Costea Botnari, evident. Dânsul a arătat cu gestul ca să rămânem singuri", a povestit Filat, în cadrul unui interviu pentru Tv8.

Filat a menţionat că i-au trecut multe lucruri prin cap atunci când a rămas singur cu Plahotniuc.

„Nu o să vă povestesc ce gânduri mi-au venit atunci prin cap, când am rămas într-un birou cu Plahotniuc. Eram fără șireturi. Am avut o discuție nici scurtă, nici lungă. El m-a întrebat dacă eu am solicitat întrevederea. Eu i-am zis că nu. L-am întrebat de ce a făcut ceea ce a făcut, iar răspunsul lui a fost unul foarte sec. Și el mi-a zis că, dacă nu o făcea el, o făceam eu”, a dezvăluit Filat. Plahotniuc îl bănuia pe fostul premier de legături cu PPDA şi implicare în protestele stradale din 2015, dar şi în cazul instalării corturilor din fața locuinței sale de către gruparea lui Grigore Petrenco.

Filat a mai adăugat ca ulterior a mai avut, periodic, convorbiri telefonice cu Plahotniuc. Prima se întâmpla la începutul anului 2016, când Plahotniuc a încercat să ajungă premier. Acesta i-ar fi sugerat lui Filat să convingă deputații liberal-democrați să colaboreze cu democrații în Parlament, fiindcă, în caz contrar, vor ajunge în opoziție.

Şi fostul premier considera că liberal-democrații trebuiau să rămână la guvernare alături de PD, pentru a obține funcția de spicher.

Mai mult, Vlad Filat a dezvăluit că a semnat o scrisoare la adresa preşedintelui de atunci, Nicolae Timofti, cu solicitarea de a-l numi pe Plahotniuc premier.

„Întunericul trebuie scos din întuneric. Eu cred că atunci trebuia să ajungă premier, pentru că, odată ieşit la lumină, sfârşitul avea să fie mai degrabă", a precizat Filat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md