18:10:56 03.06.2020
 
Stiri

Fiica fostului procuror general, asistenta personală a Ambasadoarei R. Moldova la Geneva: Oxana Domenti, demers pentru a-i majora până la 50 de mii de lei salariul lunar al fiicei lui Harunjen

Social 05.08.2019 14:40 Vizualizări3938 Autor: Ziarul National
Fiica fostului procuror general, asistenta personală a Ambasadoarei R. Moldova la Geneva: Oxana Domenti, demers pentru a-i majora până la 50 de mii de lei salariul lunar al fiicei lui Harunjen Deschide


Fiica ex-procurorului general Eduard Harunjen și-a găsit un loc călduț lângă fosta comunistă Oxana Domenti. Adelina Harunjen este angajată pe post de asistentă personală a Ambasadoarei R. Moldova la Geneva. Oxana Domenti a încercat în 2018 de mai multe ori să-i majoreze salariul asistentei sale, însă nici Gaburici, care pe atunci era ministru al Economiei, nici Ulianovschi nu au putut să scoată bani din haznaua ministerelor pe care le-au condus pentru pentru fiica ex-procurorului general, scrie deschide.md.

La câteva luni după ce ex-comunista Oxana Domenti a fost numită Ambasador la Geneva, care prin cumul reprezintă R. Moldova și la Organziația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Comerțului și Conferința de Dezarmare, aceasta și-a angajat asistent personal - pefiica fostului procuror general Eduard Harunjen.

Oxana Domenti a încercat prin mai multe metode să-i majoreze salariul Adelinei Harunjen. Prima încercare a fost în toamna lui 2018, lucru care însă a eșuat.

Surse din cadrul Ministerului Economiei (MEI) spun că fostul ministru Chiril Gaburici a propus în luna octombrie 2018 avansarea Adelinei Harunjen din funcția administrativ - tehnică de asistență într-o funcție diplomatică la cererea Oxanei Domenti. Această funcție pe care urma să o preia fiica fostului procuror general aparține, potrivit legii, unui funcționar al MEI. În cele din urmă, propunerea nu a fost acceptată, pentru că Adelina Harunjen nu a lucrat nicio zi la MEI, lucru demostrat prin faptul că nici până acum reprezentanții ministerului nu pot găsi cartea de muncă a fiicei lui Harunjen la MEI.

Domenti nu s-a lăsat bătută, așa că în noiembrie 2018, ex-comunista a cerut, deja de la Ministerului Afaceri Externe și Integrării Europene, ca să-i majoreze salariul asistentei sale, de la 1 200 de franci elvețieni la 2 800 (50,7 mii de lei lunar - n.r.). Cererea însă nu a fost acceptată de MAEIE, dar acest lucru nu o împiedică pe Adelina Harunjen să lucreze în continuare în calitate de asistent al fostei comuniste Oxana Domenti, care și acum este Ambasador la Geneva.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md