12:17:30 05.02.2023
Stiri

Fiecare cu casa lui // Motivul real pentru care Prințul Harry și Meghan Markle vor să stea departe de William și Kate Middleton

Monden 28.11.2018 19:30 Vizualizări2062 Autor: Ziarul National
Fiecare cu casa lui // Motivul real pentru care Prințul Harry și Meghan Markle vor să stea departe de William și Kate Middleton sursa: eva.ro


Doi frați despărțiți de o fostă actriță americană care a trecut printr-un divorț - aceasta este realitatea, dar care e motivul pentru care s-a ajuns aici?

Până la urmă, „Meghan cea cu vino 'ncoace”, supranumită deja „Meghan care primește tot ce vrea”, a reușit să-i dezbine pe cei doi prinți. Doi frați s-au întors unul împotriva celuilalt, iar puținele diferențe dintre ei au devenit atât de evidente, încât decizia lui Harry de a se muta la casa lui pare cea mai bună soluție acum. Să nu mai vorbim de cele două ducese, una dedicată ducerii la bun sfârșit a numeroaselor îndatoriri pe care le-a preluat, cealaltă mai interesată de ceea ce arată - Kate și Meghan, două cumnate despre care s-a crezut că vor putea conviețui, sunt pur și simplu două femei foarte diferite.

Harry pleacă de la Palatul Kensington, lăsându-și fratele în urmă pentru a-și începe viața de bărbat însurat, la Frogmore Cottage, pe proprietatea Palatului Windsor. Nu există niciun dubiu că mariajul său cu Meghan Markle a stat la baza deciziei de a se muta, scrie Daily Mail. Potrivit unei surse citate de cotidianul britanic, intrarea fostei actrițe americane în familia regală „a zdruncinat” puțin lucrurile, îndeosebi prin personalitatea ei incisivă și prin determinarea lui Harry de a-i asigura soției sale tot ce-și dorește – „Ce vrea Meghan, Meghan obține”, a mărturisit Harry.

Ar fi, însă, greșit să-l percepem pe Harry ținut sub papuc de Meghan. Plecarea din Palatul Kensington ține și de mândria lui de bărbat, de nevoia de a o lua pe cont propriu și de a se dedica familiei sale. La 34 de ani, prințul roșcovan nu mai e puștiul teribilist care îi dădea bătăi de cap bunicii sale cu năzbâtiile pe care tabloidele le publicau numaidecât. Deși ține la William și la nepoții lui, Harry a simțit nevoia să plece. Nu pentru a-i face pe plac soției sau nu doar pentru asta, ci pentru că vrea să iasă din „bolul peștișorului auriu” al vieții de la curtea regală, de dragul căsniciei și al copilului care va să vină. Este o mișcare pe care al șaselea moștenitor în ordinea succesiunii la tron simte că are toate motivele să o facă.

Decizia de a se muta la Frogmore Cottage, mai aproape de bunica lui, i-a surprins pe mulți

Deși era loc suficient în Palatul Kensington și ar fi putut opta pentru un apartament mai mare, Harry a preferat să se distanțeze de fratele său. Se pare că el și Meghan au hotărât abia după întoarcerea din turneul efectuat în Australia să se mute la Frogmore pentru că renovarea apartamentului numărul 1 de la Kensington ar fi costat prea mult și mai ales fiindcă Harry nu dorea să-și expună familia atât de mult ca fratele lui.

Deși mulți ar fi încântați să locuiască într-un palat, multe zone din această clădire sunt deschise tot anul publicului. Și chiar dacă ducii de Cambridge au o grădină superbă în care cei trei copii se pot juca, nu este suficient spațiu pentru ca ei să poată zburda în voie. George și Charlotte sunt adesea fotografiați de paparazzi pe drumul spre grădiniță. Orice ieșire în grădinile palatului atrage atenția publicului și a fotografilor ocazionali. În pofida încercărilor repetate de a ridica un perete de vegetație, cu un șir de copaci care să blocheze privirile iscoditoare din afară, aceștia cresc mai încet decât se spera, astfel că orice activitate exterioară poate fi văzută de pe stradă.

Fiind al doilea în ordinea succesiunii la tron, William nu are de ales - el trebuie să respecte regulile stricte și să aibă domiciliul în capitală, iar Palatul Kensington rămâne cea mai bună opțiune, notează Daily Mail.

Dar Harry nu are o linie atât de directă spre tron și poate să trăiască mai liber. „Ducii de Cambridge au grădina lor în spatele casei, ceea ce e drăguț, dar chiar nu prea e loc de joacă pentru copii. Frogmore, care se află în zona de securitate a Palatului Windsor, unde clădirea principală e deschisă publicului doar câteva zile pe an, este un loc liniștit și, cel mai important, privat. Nimeni nu-i va vedea când vin și când pleacă”, a explicat sursa citată de cotidianul britanic.

Va exista, însă, un preț pentru această alegere. Harry și Meghan vor face naveta cale de 40 de kilometri pentru a veni la Londra. Potrivit surselor, ei cred că este o distanță suportabilă, iar Harry își va putea îndeplini angajamentele oficiale.

Un prieten al celor doi prinți a declarat că nu a existat o discuție aprinsă între ei și nici între soțiile lor: „Ideea că ei sunt cei doi băieți care făceau totul împreună și împărțeau tot a fost promovată cu bune intenții, dar nu a existat cu adevărat o vreme. Adevărul e că ei s-au maturizat. Rareori trăiesc și lucrează împreună, dar sunt incredibil de apropiați, mai apropiați decât cei mai mulți frați, iar acum Harry este însurat și pe punctul de a deveni tată, așa că e timpul potrivit pentru el să-și planifice viitorul. Nu-i nicio dușmănie între ei.”

Mulți sunt, însă, de părere că tot Meghan i-a stârnit „cheful de ducă” lui Harry și că aceasta nu este pe gustul Ducesei de Cambridge. O altă sursă bine informată, citată de Daily Mail, susține că stilul de viață de la curtea regală și constrângerile pe care le impune necesită timp de adaptare pentru Meghan. „E o femeie care a trăit 30 de ani într-un fel, a fost o actriță cu ceva succes, are propriile cauze umanitare și cercul ei de prieteni. Este foarte autosuficientă. Să înțeleagă felul în care funcționează Curtea, diferențele, politica și faptul că există o anumită ordine strictă îi va lua ceva timp lui Meghan”, a spus sursa.

„Ea își spune imediat părerile, iar Harry are un stil foarte dictatorial, ceea ce nu ușurează lucrurile uneori. Dar, deși sunt unele tensiuni în culise, Kate este destul de imperturbabilă și nu s-a întâmplat nimic rău care să-i facă pe Harry și Meghan să plece. Oamenii sunt încântați să-i vadă fericiți. Adevărul este că nu-i destul loc la Palatul Kensington pentru ei și știu că se gândesc la Windsor ca la o posibilitate încă dinainte de nuntă”, a precizat sursa menționată.

Lucrările de amenajare a noii reședințe au început deja, iar Harry și Meghan, precum și cei doi câini și copilul care se va naște, vor avea la dispoziție cinci camere, nu zece, cum s-a anunțat inițial. Una din camere va fi rezervată pentru mama ducesei, Doria Ragland, atunci când aceasta va veni din SUA ca să-i viziteze, acesta fiind un alt motiv pentru care ei au vrut să se mute, iar bona și ofițerul de protecție vor avea și ei spațiile lor.

Cheltuielile de renovare vor fi suportate parțial de contribuabili, prin Fondul de Suveranitate, bani dați Reginei de către guvern pentru spațiile locative și pentru finanțarea lucrărilor sale.

Lucrările de amenajare vor fi supravegheate îndeaproape de cuplul princiar, deși în mod sigur Harry și Meghan nu vor stabili singuri tot proiectul. Potrivit sursei citate de Daily Mail, în primăvară, când se va naște copilul lor, locuința va fi gata, iar ei vor locui acolo. „Frogmore este foarte drăguț și va fi un loc frumos în care ducii de Sussex să-și ducă copilul. Nu este așa departe de Londra. El sau ea își va vedea mult verișorii. Harry și Meghan sunt foarte fericiți și merită să fie așa"”, a spus sursa.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md