14:40:23 16.06.2019
 
Stiri

DOC // LISTĂ: 401 persoane aspiră la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale: Cele mai disputate sunt o circumscripție din Chișinău, dar și cele din diasporă sau din Transnistria

Politică 10.01.2019 10:38 Vizualizări1915 Autor: Ziarul National
DOC // LISTĂ: 401 persoane aspiră la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale: Cele mai disputate sunt o circumscripție din Chișinău, dar și cele din diasporă sau din Transnistria

Consiliile electorale de circumscripție electorală uninominale au înregistrat, până la finele perioadei de depunere a actelor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în cele 51 de circumscripții uninominale, 401 grupuri.

Cea mai disputată circumscripție este cea cu nr. 30 (sectorul Ciocana) din Chișinău, unde și-au exprimat intenția de a candida 15 persoane, inclusiv Veronica Herța de la PL, Dan Perciun de la Blocul „ACUM”, Nae-Simion Pleșca de la PD, fostul pretor al acestui sector Galina Bostan sau Valentin Dolganiuc.

Urmează circumscripțiile nr. 50 și 51, cea de la vest de R. Moldova și cea pentru moldovenii din SUA și Canada, unde au solicitat liste de subscripție câte 14 persoane.

În cele două circumscripții alocate cetățenilor din Transnistria, nr. 47 și 48, au aplicat documente câte 12 persoane.

Cele mai disputate circumscripții din raioane sunt cele din Edineț - 10 candidați, Glodeni, Soroca și Ialoveni – câte nouă candidați, în restul fiind câte 6, 7 sau opt candidați.

Raionul cu cele mai puține candidaturi la funcția de deputat este Nisporeni, acolo unde candidează liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

Comisia Electorală Centrală anunță că, dintre cele 401 grupuri de inițiatică, 141 au depus, la consiliile electorale de circumscripție electorală uninominale, listele de subscripție și dosarele solicitate în vederea examinării înregistrării candidaților.

Autoritatea electorală înregistrase, până ieri, 9 ianuarie, 102 concurenți electorali în circumscripțiile uninominale.

Perioada de depunere a cererilor pentru înregistrare în calitate de concurent electoral atât în circumscripția națională, cât și în cele uninominale se încheie la 24 ianuarie 2019.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

13.06.2019 11:53 Nicolae Negru Nicolae Negru, despre declarația lui ...

10.06.2019 11:38 Ziarul National Victor Chirilă: „Regimul a fost înfrâ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md