11:43:22 24.01.2019
 
Stiri

FESTIVAL // „DescOperă”, la Orheiul Vechi: Vezi programul

Social 14.06.2018 08:30 Vizualizări2368 Autor: Ziarul National
FESTIVAL // „DescOperă”, la Orheiul Vechi: Vezi programul
Poză simbol

Cea de-a treia ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber „DescOperă” va avea loc, în perioada 15-17 iunie curent, la Butuceni, în amfiteatrul peisagistic al Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”.

La eveniment sunt așteptați oaspeți atât din R. Moldova, cât și de peste hotare, pentru a se delecta cu muzică clasică într-un spațiu rustic.

În cele trei zile ale Festivalului vor evolua angajații Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, conduse de către cunoscutul dirijor austriac Friedrich Pfeiffer.

Prima seară va debuta cu lucrarea compozitorului german Carl Orff, monumentala cantată scenică „Carmina Burana”, cu artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în frunte cu soprana Tatiana Costiuc și tenorul Sorin Lupu (România), fiind acompaniați de Capela Corală „Doina”. Celebra operă în patru acte „Nabucco” de Giuseppe Verdi va fi jucată în a doua seară de către artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, în regia lui Andrea Battistini (Italia). Festivalul se va încheia cu o seară de vals – „Pe valurile Răutului”, oferită de Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în care vor răsuna mai multe piese din opera lui Johann Strauss.

Festivalul ,,DescOperă” este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, cu suportul partenerilor strategici: Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova și Oficiul Național al Viei și Vinului. Gazda celor trei seri de muzică clasică va fi agro-pensiunea Eco-Resort „Butuceni”.

Biletele sunt disponibile online pe iticket.md. De asemenea, acestea pot fi procurate și de la casele Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, ale Palatului Național „Nicolae Sulac” și ale Info-centrului Butuceni de la Orheiul Vechi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md