10:38:54 12.12.2017
Stiri

DOC // Elevii din Strășeni și Ungheni au primit agende semnate de președinții democrați de raioane. Ministerul Educației susține că acest lucru nu reprezintă o problemă

Social 22.11.2017 11:39 Vizualizări694 Autor: Ziarul National
DOC // Elevii din Strășeni și Ungheni au primit agende semnate de președinții democrați de raioane. Ministerul Educației susține că acest lucru nu reprezintă o problemă Agora

Elevii din raioanele Strășeni și Ungheni au primit, la începutul toamnei curente, agende în care au găsit tipărite mesaje însoțite de pozele celor doi președinți de raion - democrații Mihail Popa și, respectiv, Ludmila Guzun.

Acest lucru a făcut-o pe deputata liberal-democrată Maria Ciobanu să acuze autoritățile de politizarea instituțiilor educaționale și a cerut explicații Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Într-un răspuns semnat de ministra democrată Monica Babuc se arată că mesajele văzute de elevi țin „strict de procesul educațional”, sunt „elemente și informații specifice raionului natal” și nu ar avea „tentă politică”.

Ministerul subliniază că elevii nu au fost obligați să cumpere agende, acestea fiindu-le repartizate gratuit.

În plus, șefa de la Educație afirmă că ministerul are în competența sa elaborarea politicilor educaționale, iar problema semnalată de deputata Maria Ciobanu ar ține de competența autorităților publice locale.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

timofei 22.11.2017 11:11

nu este o problema mai mare decat inverzirea totala a institutiilor de invatamant de catre Maia Sandu pe timpul lui Filat!!!

realist 22.11.2017 12:54

Mai bine asa agende, decit cele cu desene de masini sau fete pe jumatate goale

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md