15:25:13 15.08.2018
 
Stiri

După „Prima Casă 1”, autoritățile anunță Programul „Prima Casă 2”: Cine vor fi beneficiarii cărora statul le va achita JUMĂTATE din creditul contractat pentru procurarea unei locuințe

Economie 15.05.2018 14:00 Vizualizări1184 Autor: Ziarul National
După „Prima Casă 1”, autoritățile anunță Programul „Prima Casă 2”: Cine vor fi beneficiarii cărora statul le va achita JUMĂTATE din creditul contractat pentru procurarea unei locuințe

Partidul Democrat (PD) anunță Programul „Prima Casă 2”, la puțin timp după lansarea „Prima Casă 1”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, Programul „Prima Casă 2” va fi destinat exclusiv funcționarilor publici, dar și celor care vor să lucreze la stat.

„Ne dorim ca acest program să facă posibil ca un număr cât mai mare de tineri să găsească o soluție pentru a procura un apartament, dar și să-i stimuleze să se angajeze în sectorul public”, a declarat în cadrul briefingului de presă de după ședință purtătorul de cuvânt al PD.

Vitalie Gamurari a punctat că, prin acest program, statul va achita jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului de către funcționari, urmând ca ei să plătească doar cealaltă jumătate a creditului, plus dobânzile.

Actualmente, în R. Moldova este implementat Programul „Prima Casă”, care care are drept scop facilitarea accesului persoanelor fizice, în special a tinerelor familii, la creditele ipotecare, prin garantarea parțială a acestora de către stat.

Prin intermediul programului vor putea fi achiziționate apartamente și case de locuit pe teritoriul Republicii Moldova care au fost finalizate și date în exploatare până la depunerea cererii. Prețul acestora trebuie să nu depășească un milion de lei, iar rata inițială achitată de beneficiar este de 10% din preț.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!miroslav 15.05.2018 14:25

bravo guvernarii! aceasta este o solutie buna pentru a motiva tinerii sa lucreze acasa si sa traiasca prosper aici!

Denis 15.05.2018 16:04

Pentru tineri ce activeaza in spatiul public este un beneficiu sa ramana in continuare la serviciu si totodata atrage altii noi tineri.

realist 15.05.2018 20:15

Nimeni nu s-a asteptat ca guvernul sa faca asa ceva pentru cetateni. Pina acum au fost floricele, dar cu proiectul acesta chiar se vor schimba multe

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md