16:08:35 21.04.2021
 
Stiri

După DEMITEREA lui Țurcan, Igor Dodon AMENINȚĂ judecătorii CC și-l pomenește pe DUMNEZEU: „Dacă legile vor fi blocate, atunci de la 1 mai NU vor fi plătite pensiile și salariile. Înalta Curte să-și asume consecintele sociale, economice și politice”

Politică 24.04.2020 18:36 Vizualizări3663 Autor: Ziarul National
După DEMITEREA lui Țurcan, Igor Dodon AMENINȚĂ judecătorii CC și-l pomenește pe DUMNEZEU: „Dacă legile vor fi blocate, atunci de la 1 mai NU vor fi plătite pensiile și salariile. Înalta Curte să-și asume consecintele sociale, economice și politice” Facebook


Președintele Igor Dodon susține că ar exista tentative din partea opoziției de a bloca rectificările aprobate ieri de Parlament la Legea bugetului de stat și politica fiscală, iar Curtea Constituțională (CC) ar urma să fie „folosită ca instrument politic” în aceste „jocuri murdare”.

„În aceste condiții grele, când încasările la buget au scăzut de două ori în luna aprilie, noi am găsit posibilitatea să semnăm rapid acorduri în vederea obținerii a 8 miliarde de lei. Eu vreau să le mulțumesc deputaților care au votat legile, deja am semnat aceste legi și urmează să intre în vigoare. Aceste legi sunt un suport real pentru oameni. Dar am văzut intenția unor deputați din opoziție de a bloca aceste legi”, a declarat astăzi Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Mai mult, șeful statului, după demiterea lui Vladimir Țurcan din funcția de președinte al CC, lasă să se înțeleagă că nu mai are încredere în Înalta Curte. Astfel, Igor Dodon a trecut la amenințări.

„Am văzut că se încearcă utilizarea CC în calitate de instrument politic în această situație. Eu vreau să atenționez pe toți oponenții politici, dar și pe cei din CC: dacă legile votate ieri vor fi blocate sau suspendate de CC, la cererea câtorva deputați din opoziție, atunci, cel mai probabil, dar probabilitatea e mare, începând din 1 mai nu se vor mai plăti pensiile și salariile. De asemenea, cele 1,3 miliarde de lei pentru sectorul medical nu vor putea fi finanțate, la fel ca și 1,5 miliarde de lei pentru drumuri. Dacă cineva vrea să-și asume aceste lucruri în fața cetățenilor, atunci nu are decât să o facă. Guvernul, președintele a făcut tot posibilul ca să susțină fiecare cetățean, iar cineva, în speranța ca-și va salva cei 9 euro de la Aeroport, are scopul să destabilizeze situația din R. Moldoba și să blocheze ajutorul pentru oameni”, a spus Dodon.

CITIȚI și VIDEO // Domnica Manole, noul președinte al Curții Constituționale, spune motivul pentru care a fost demis Țurcan: Dodon l-a „îngropat”. „CC nu tolerează intervenții în activitatea sa”

În același context, Dodon afirmă că nu ar vrea ca Înalta Curse să fie atrasă în jocurile politice. „Dacă Înalta Curte va permite să fie utilizată ca instrument politic, eu sper să nu fie așa, sper că-s oameni rezonabili, dar dacă va permite asta, atunci să-și asume toate consecințele sociale, economice, dar și consecințele politice. Noi am plătit pensiile și salariile, iar cei care nu au făcut nimic și nu fac nimic, vor să utilizeze CC, deoarece nu au putut să blocheze legile în Parlament. Să-și asume responsabilitatea în fața cetățenilor, în fața lui Dumnezeu, în fața la toată lumea”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Tarnacop 24.04.2020 19:49

DODOANE !!! Continua in acelasi mod si-i vei repeta soarta lui Musolini ( ori Gaddafi).

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md