17:13:51 18.11.2018
 
Stiri

Dodon se descarcă din nou pe UNIONIȘTI: „Am rezistat la apelul sirenelor unioniste, nu am dat țara pe mâini străine și nu ne-am lăsat anexați”

Politică 21.08.2018 12:45 Vizualizări986 Autor: Ziarul National
Dodon se descarcă din nou pe UNIONIȘTI: „Am rezistat la apelul sirenelor unioniste, nu am dat țara pe mâini străine și nu ne-am lăsat anexați”

Președintele Igor Dodon atacă din nou unioniștii pe care îi acuză de crearea unei „confuzii în mintea generațiilor de tineri”, fapt pentru care astăzi „foarte mulți cetățeni ai Republicii Moldova sunt lipsiți de o conștiință națională autentică, le este atrofiat simțul patriotismului față de popor și țară”.

Într-un interviu acordat portalului „Tribuna” în ajunul Zilei Independenței R. Moldova, șeful statului e enumerat greșelile făcute în cei 27 de ani de independență.

„Cele mai mari trei greșeli sunt evidente, sunt la suprafață. Prima este provocarea unui război civil pe Nistru, care a cauzat victime umane, ură și fragmentarea teritorială a țării. A doua mare greșeală a fost renunțarea în mod absolut iresponsabil la patrimoniul economic enorm de bogat pe care l-am moștenit de la Republica Sovietică Socialistă Moldovenească. Prima guvernare incompetentă și ultranaționalistă a permis distrugerea uzinelor, fabricilor, colhozurilor, caselor de cultură, a complexelor zootehnice din țară, a livezilor. Au pus pe brânci agricultura, infrastructura sătească, potențialul de producție și export al țării. Încă de atunci, din acea perioadă dezastruoasă, țara nu își poate reveni.

A treia mare greșeală este abandonarea de către guvernări și de către așa-numitele elite locale a identității noastre moldovenești. Ei au schimbat-o pe eticheta de români și au creat o confuzie în mintea generațiilor de tineri, iar ca urmare foarte mulți cetățeni ai Republicii Moldova sunt lipsiți de o conștiință națională autentică, le este atrofiat simțul patriotismului față de popor și țară, iar clasa politică nu are o doctrină politică statală de care să se conducă, indiferent cine este la guvernare”, a spus Dodon.La capitolul reușite ale anilor de independență, președintele a trecut următoarele: „ Am rezistat la apelul sirenelor unioniste, nu am dat țara pe mâini străine și nu ne-am lăsat anexați, nu ne-am pierdut neutralitatea și statalitatea, nu am renunțat la religia creștin-ortodoxă în schimbul unor pseudovalori anti-familie și imorale. Totodată, deși am fost mereu supuși diferitor presiuni și sfidări din exterior, am reușit să păstrăm un echilibru în relațiile cu vecinii și partenerii noștri externi, am restabilit unele prietenii vechi, am creat altele noi. Ne-am impus ca stat suveran și independent pe harta relațiilor internaționale”.

În același interviu, Igor Dodon spune că „statalitatea și identitatea moldovenească, neutralitatea și integritatea teritorială”, alături de „protejarea valorilor creștine, a instituției familiei, a securității demografice a țării” trebuie să fie obiectivele R. Moldova care să nu sufere schimbări niciodată.

„Am mai spus-o și o repet: unionismul trece, Patria rămâne. Toți cei care „prognozează” dispariția Moldovei nu vor avea prilejul să-i vadă sfârșitul”, a încheiat Dodon.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Stiri relevante

vasile 21.08.2018 15:13

Ia trecut mahmureala de pe muntele SFANT? Si-a dat seama de vulnerabilitate? Acum isi adu e aminte de prima guvernare cum cara «metalo lom»la calea ferata la Calarasi...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md