16:05:54 18.05.2022
Stiri

Dodon nu ar fi SUPUS doar Rusiei, dar și regimului SEPARATIST de la Tiraspol. Spicherul Grosu i-a adresat o „felicitare” lui Krasnoselski: „Nu vom accepta regimuri separatiste, care ține cetățenii noștri OSTATICI”

Actualitate 14.12.2021 09:59 Vizualizări1880 Autor: Ziarul National
Dodon nu ar fi SUPUS doar Rusiei, dar și regimului SEPARATIST de la Tiraspol. Spicherul Grosu i-a adresat o „felicitare” lui Krasnoselski: „Nu vom accepta regimuri separatiste, care ține cetățenii noștri OSTATICI”


Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu ar fi obedient doar altui stat, dar și regimului separatist de la Tiraspol, consideră spicherul Igor Grosu, după ce socialistul s-a grăbit să-l felicite pe liderul autoproclamat al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, pentru victoria obținută duminica trecută la așa-zisele alegeri prezidențiale din regiunea separatistă.

Potrivit lui Igor Grosu, alegerile din regiunea separatistă au fost ilegale.

„E vorba de niște alegeri nerecunoscute, pe un teritoriu necontrolat unde există trupe ale unui stat străin. Noi am îndemnat toate instituțiile și toate țările să se abțină de a trimite tot felul de așa-numiți observatori la aceste alegeri. În mod tradițional, trimiteau observatori niște republici separatiste, pe care nimeni nu le recunoaște”, a precizat Grosu luni-seară, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

În același context, președintele Parlamentului l-a numit „trădător” pe ex-președintele R. Moldova, Igor Dodon, care a criticat autoritățile constituționale pentru că ar fi împiedicat venirea unor observatori din Rusia la scrutinul ilegal din Transnistria.

Citește și: Trădare de PATRIE? Dodon îl FELICITĂ pe liderul SEPARATIST Krasnoselski cu ocazia realegerii în calitate de „lider al Transnistriei”. Socialistul recunoaște SCRUTINUL: „A numi „ilegal” votul este o insultă la adresa demnității umane...”

„Ce-a făcut fostul lider socialist nu pot numi altfel decât trădare, pur și simplu trădare. Omul e atât de obedient…nu că altui stat e obedient. El e obedient unui regim separatist. După mine, e o mostră crasă de degradare și lipsă de respect față de cetățenii R. Moldova, față de cetățenii de pe malul drept, față de cetățenii de pe malul stâng, care sunt ostaticii regimului de acolo. Puțini cunosc, dar foarte mulți cetățeni de pe malul stâng, care totuși au mers la vot, au distrus buletinele. Sunt foarte mulți de felul acesta. Asta vorbește despre faptul că oamenii înțeleg că acolo e un regim, un regim care îi ține ostatici. Unica motivație a acestui regim sunt banii, care încă mai reușesc să-i facă din tot felul de scheme”, a precizat Grosu.

Președintele Parlamentului a lăsat să se înțeleagă că actuala guvernare nu are ce discuta cu separatistul Vadim Krasnoselski.

„Trebuie să ne continuăm linia noastră de comportament. Să spunem tuturor că noi nu vom accepta niciun fel de regimuri separatiste pe teritoriul R. Moldova. Noi trebuie să construim instituții puternice pe malul drept, pentru ca cetățenii să vadă diferența dintre malul drept și malul stâng. Și ei văd deja diferența. Sigur că, la un moment dat, când o să fie o conjunctură internațională prielnică pentru o apropiere, atunci o să folosim această oportunitate. Iar până atunci vom spune franc când se încalcă drepturile omului acolo, când școlile noastre sunt intimidate, când polițiștii noștri sunt intimidați, când schemele lor încearcă să penetreze frontiera cu UE. O să oprim aceste scheme. Noi o să ne conducem, în rezolvarea conflictului transnistrean, de interesul cetățenilor R. Moldova, de integritatea teritorială a R. Moldova”, a punctat Igor Grosu.

Amintim că Igor Dodon l-a felicitat pe Krasnoselski pentru „victoria” obținută la așa-zisele alegerile prezidențiale și a ținut să sublinieze că scrutinul a fost legal. „Îl felicit pe Vadim Nikolaevici Krasnoselsky pentru realegerea sa în funcția de lider al Transnistriei. Procesul de reglementare transnistreană este o problemă prioritară de importanță națională, de care depinde viitorul statalității moldovenești și nu avem alți parteneri de negociere pe malul stâng al Nistrului, cu excepția conducerii actuale a regiunii. Peste 100 de mii de locuitori ai regiunii (circa 80%) au votat pentru actualul lider al Transnistriei. Sunt toți compatrioții noștri. Voința acestor oameni trebuie respectată. A numi ilegal votul lor este o insultă la adresa demnității lor umane.

Autoritățile moldovenești au ratat din nou ocazia de a se prezenta în mod adecvat locuitorilor din Transnistria, precum și partenerilor noștri din Federația Rusă. Neadmiterea jurnaliștilor ruși și a personalităților publice pe teritoriul republicii noastre (inclusiv a savantului de renume mondial Natalia Narochnitskaya), refuzul demonstrativ de a se întâlni cu delegația oficială a Dumei de Stat a Rusiei, dar și crearea obstacolelor pentru ca alegătorii să voteze – aceste lucruri nu contribuie la creșterea autorității și credibilității actualei guvernări a R. Moldova în fața populației din Transnistria. Totodată, aceste lucruri provoacă adâncirea crizei în relațiile moldo-ruse”, a scris ieri, în limba rusă, Dodon pe canalul său de Telegram.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md