20:23:06 19.04.2019
 
Stiri

„Cina cea de TAINĂ”, la Condrița: Dodon caută, în noapte, „modalități” de a soluționa conflictul transnistrean. „Sfătuitorii”, foști diplomați și politologi ruși

Politică 20.07.2018 10:00 Vizualizări4394 Autor: Ziarul National
„Cina cea de TAINĂ”, la Condrița: Dodon caută, în noapte, „modalități” de a soluționa conflictul transnistrean. „Sfătuitorii”, foști diplomați și politologi ruși Facebook

Președintele Igor Dodon a chemat, ieri-seară, mai mulți foști diplomați și politologi ruși la reședința de la Condrița, iar pe Facebook a scris că întâlnirea informală a fost „dedicată problemelor privind statutul de neutralitate al Republicii Moldova”.

Unul dintre invitații la „cina cea de taină” de la Condrița, fostul Ambasador al UE la Chișinău, maghiarul Kalman Mizsei, susține însă că oaspeții au discutat cu șeful statului „posibile modalități de a soluționa conflictul transnistrean”.

Igor Dodon afirmă că oaspeții săi vor participa astăzi la o conferinţă dedicată problemelor privind statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

„Printre oaspeţii conferinţei sunt prezenți fostul Şef al Misiunii OSCE în Moldova, William Hill, fostul Şef al Delegaţiei Uniunii Europene, Kalman Mizsei, fostul Ambasador al Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, politologii ruşi, Andrei Deviatkov şi Dmitri Danilov, reprezentanţi ai ministerelor federale din Elveţia şi Austria, experţi din ţările Uniunii Europene. (...) Consider drept foarte importantă pentru Republica Moldova atragerea specialiştilor străini în discutarea problematicii abordate, deoarece consolidarea statalităţii noastre poate fi garantată doar cu condiţia recunoaşterii internaţionale a statutului de neutralitate al R. Moldova”, își prezintă „sfăturitorii” Dodon pe Facebook.

Kalman Mizsei adaugă faptul că la conferința anunțată de Dodon vor fi „definite” modalitățile de soluționare a conflictului transnistrean: „Cele mai recente măsuri de consolidare a încrederii au fost foarte reuşite și au nevoie de un puternic impuls politic, astfel încât aceste rezultate interimare să nu fie irosite”.Menționăm că această întâlnire nocturnă și conferință anunțate de Igor Dodon au loc la puțin timp după ce președintele rus Vladimir Putin l-a numit drept reprezentant special al său în R. Moldova pe Dmitri Kozak, autorul unui plan de federalizare a R. Moldova. Ideea de federalizare a republicii este susținută și de prorusul Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md