13:41:48 28.03.2020
 
Stiri

DOC // Unioniștii îi cer Academiei de Științe să APERE LIMBA ROMÂNĂ: Lipsa de reacție ar însemna „frică și trădare”

Știri 27.02.2020 16:38 Vizualizări1362 Autor: Ziarul National
DOC // Unioniștii îi cer Academiei de Științe să APERE LIMBA ROMÂNĂ: Lipsa de reacție ar însemna „frică și trădare”


Asociaţia „UNIREA-ODIP" a depus un demers la Academia de Ştiinţe a Moldovei (AȘM) solicitându-i instituției să-și asume o poziţie vizavi de declaraţiile şi intenţiile președintelui Igor Dodon de a înlocui limba română în şcoli cu aşa-zisa „limbă moldovenească”.

„În legătură cu declaraţiile oficiale ale preşedintelui Republicii Moldova, dar şi ale altor oficiali guvernamentali cu privire la intenţiile scandaloase şi antinaţionale de a înlocui limba română din şcoli cu aşa-zisa „limbă moldovenească”, care s-au soldat cu consecinţe grave în mediul academic din Republica Moldova şi cel din România, rămânem a fi în aşteptarea unei reacţii oficiale din partea Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova", se menţionează în textul demersului.

Unioniştii le cer academicienilor să vină cu o poziţie oficială, mai ales că instituția a stabilit anterior că în R. Moldova se vorbește limba română.

CITIȚI și Academia de Științe a Moldovei, acuzată că NU apără LIMBA ROMÂNĂ: „Această politică a struțului cu capul băgat în nisip este singura șansă a președintelui Dodon de a-și realiza programul său antinațional”

„Accentuăm că Academia Română și Uniunea Scriitorilor din Moldova, precum și numeroși oameni de cultură, știință, profesori și-au asumat deja o poziție clară în acest sens. Eventuala lipsă a unei reacții o calificăm drept frică și trădare din punct de vedere științific", a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele „UNIREA-ODIP".

Menţionăm că recent Academia Română a venit cu o declaraţie privind unitatea limbii române, arătând că pe ambele maluri ale Prutului se vorbește aceeași limbă, română, iar declaraţiile potrivit cărora există o limbă moldovenească, diferită de limba română, sfidează adevărul ştiinţific.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Andrei 27.02.2020 20:02

Ce fel de aparare vrem de la Academia RM, daca insasi Academia e pe "ducă", numai ca spre deosebire de Duca, din cauza subfinantarii.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

20.03.2020 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Spălarea și stropșea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md