11:33:27 20.08.2019
 
Stiri

DOC // Un vicepreședinte al Parlamentului cere Procuraturii și MAI-ului dosare PENALE pe numele lui Leancă, Drăguțanu, Candu și Arapu: „Cel puțin neglijență crasă în serviciu”

Politică 13.08.2019 12:31 Vizualizări844 Autor: Ziarul National
DOC // Un vicepreședinte al Parlamentului cere Procuraturii și MAI-ului dosare PENALE pe numele lui Leancă, Drăguțanu, Candu și Arapu: „Cel puțin neglijență crasă în serviciu”

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar, vicepreședintele Legislativului Alexandru Slusari, a expediat astăzi un demers la Procuratura Generală și la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu solicitarea de a porni o urmărire penală în baza art. 329 din Codul Penal pe numele fostului premier Iurie Leancă, fostului guvernator al BNM Dorin Drăguțanu, fostului ministru al Economiei Adrian Candu și a ex-ministrului de Finanțe Anatol Arapu.

Potrivit lui Slusari, cei patru foști demnitari ar fi responsabili de scoaterea din cele trei bănci implicate în jaful bancar a miliardelor de lei care au fost acordate în baza garanțiilor de stat.

„Comisia de Anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar a constatat că, după ce Guvernul R. Moldova a decis acordarea garanțiilor de stat pentru creditele de urgenţă acordate de Banca Naţională a Moldovei în valoare de 9,5 mlrd lei, cele trei bănci au activat fără a dispune de o administrare specială de stat și au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar al Republicii Moldova. Așadar, conducerea Guvernului și a Băncii Naționale au acționat în acea perioadă cel puțin cu neglijență crasă în serviciu, neasigurând imediat după acordarea garanților de stat, control asupra BEM, Unibank și Banca Socială. Reamintim că garanțiile de stat ulterior au fost transformate în datoria de stat și pusă pe umerii cetățenilor cu o dobândă de 5%”, și-a argumentat Slusari demersurile.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md