01:09:08 20.07.2024
Stiri

DOC // Un candidat al MAN, care câștigat la mustață fotoliul de PRIMAR, ar putea rămâne fără mandat. Acesta riscă și dosar PENAL, pentru ar fi făcut uz de acte FALSE: „Nu are nici studii generale finalizate”

Actualitate 21.11.2023 16:43 Vizualizări3196 Autor: Ziarul National
DOC // Un candidat al MAN, care câștigat la mustață fotoliul de PRIMAR, ar putea rămâne fără mandat. Acesta riscă și dosar PENAL, pentru ar fi făcut uz de acte FALSE: „Nu are nici studii generale finalizate”
Leonid Umaneț și Ion Ceban


Primarul ales al comunei Bubuieci, Leonid Umaneț, membru al echipei primarului general Ion Ceban, riscă să rămână fără mandat, deoarece ar fi prezentat informații false despre studiile sale. Mai mult, dosar penal riscă și șeful Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău (DGETS), Andrei Pavaloi, deoarece ar fi încercat să-l acopere pe candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN), a declarat deputatul Vasile Grădinaru.

Parlamentarul a prezentat mai multe documente, care ar demonstra că Leonid Umaneț, care a câștigat duminică, 19 noiembrie, cu o diferență de 37 de voturi Primăria Bubuieci, nu ar avea nici măcar studii generale finalizate.


„Leonid Umaneț a prezentat acte false, pentru a candida la Primărie Bubuieci și trebuie exclus din cursă. Partidul lui Ivan Ceban a înaintat acest candidat. Codul Electoral stabilește că pretendentul la funcția de primar trebuie să aibă măcar studii generale finalizate, iar Leonid Umaneț nu are un asemenea act. El s-a adresat șefului DGETS, Andrei Pavaloi, pentru ca să primească un asemenea act. Pavaloi s-a adresat la instituția unde Umaneț ar fi studiat, pentru a obține un act confirmativ. Directoarea Instituției Publice Liceul Teoretic cu Învățământ seral n.r. 2, Tatiana Jora i-a răspuns lui Pavaloi că „nu există” vreun act care ar confirma acest fapt.

Deși a primit acest răspuns, Pavaloi a întocmit un act confirmativ, făcând trimitere la răspunsul doamnei Tatiana Jora, precum și la un proces-verbal confirmativ inexistent. Asta înseamnă fals în acte. Asta înseamnă că Umaneț trebuie exclus din cursă”, a precizat Vasile Grădinaru, cu referire la unele acte.Totodată, deputatul crede că și pe numele lui Andrei Pavaloi trebuie de deschis un dosar penal, deoarece a încercat să-l acopere pe Leonid Umaneț.

De menționat că Leonid Umaneț a câștigat cu 50,75% turul II al alegerilor pentru funcția de primar al comunei Bubuieci. Umaneț l-a devansat cu 37 de voturi pe candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Alexei Percemlî (49,25%).


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md