03:49:35 14.07.2024
Stiri

DOC // Deputatul Reniță este DEZAMĂGIT de colegii săi din Parlament, pe care nu-i deranjează „limba MOLDOVENEASCĂ” din legi: „Doar PATRU! Atâtea semnături am reușit să adunăm în Parlament, ACUM”

Politică 28.10.2019 09:39 Vizualizări2373 Autor: Ziarul National
DOC // Deputatul Reniță este DEZAMĂGIT de colegii săi din Parlament, pe care nu-i deranjează „limba MOLDOVENEASCĂ” din legi: „Doar PATRU! Atâtea semnături am reușit să adunăm în Parlament, ACUM”


Deputatul PPDA, Iurie Reniță, este dezamăgit de faptul că doar patru reprezentanți ai Blocului „ACUM” au semnat inițiativa legislativă prin care se dorește înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” din cel puțin cinci legi din R. Moldova.

Reniță spune că doar patru deputați (Iurie Reniță, Lilian Carp, Octavian Țîcu și Sergiu Cataranciuc) au semnat inițiativa legislativă.

„Sărmana Limba Noastră cea Română din Parlament… Doar patru! Atâtea semnături am reușit să adunăm în Parlament, acum. Data viitoare ne exprimăm sincera dorință să avem cel puțin 51 de voturi din toate fracțiunile Parlamentului. Doamne ajută!”, a menționat Reniță.

Deputatul lasă să se înțeleagă că Blocul „ACUM” ezită să-și îndeplinească unele promisiuni electorale. „Cum să nu ne aducem aminte, în context, de remarca proverbială a unui coleg parlamentar: Deocamdată, doar Igor Dodon își onorează promisiunile”.

Iurie Reniță a mai adăugat că un coleg de-al său a semnat de pe patul de spital inițiativa prin care să dispară „limba moldovenească” din legile R. Moldova.

„Un sincer și respectuos „Mulțumesc mult!” dlui deputat Sergiu Cataranciuc (fracțiunea „DA”), care a semnat proiectul de lege, chiar fiind internat în spital. Multă sănătate, dle Cataranciuc”, a conchis Reniță.

Amintim că deputații Iurie Reniță și Lilian Carp au prezentat la mijlocul lunii octombrie o inițiativă legislativă care vine să înlocuiască „moldoveneasca” din documentele oficiale ale R. Moldova. Cei doi spun că cel puțin cinci legi din R. Moldova conțin sintagma de „limba moldovenească” și astăzi, chiar dacă o decizie a Curții Constituționale din decembrie 2013 a stabilit că limba oficială a R. Moldova este limba română, așa cum este scris în Declarația de Independență, care prevalează asupra Constituției.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md